Přečtěte si její návod a doporučení

Co si budeme povídat, vždycky je dobré mít v záloze - takže v chladničce nějaký super rychlý plán, když je potřeba vytvořit nějakou dobrou, plnohodnotnou a teplou večeři, když třeba zrovna nestíháte nebo se někde zdržíte a pak už umíráte hlady. A pro takové případy mám v v chladničce vždycky nějakou rybku, jím je často, protože jsou po ruce a rychle se upečou, a v mrazáku hranolky nebo zeleninu, což vytvoří dobrou a uspokojivou přílohu k jakémukoliv masu, klidně i k tuňákovi. 

r1.jpg
Foto: Adriana Martinovičová http://www.somethingsometimes.cz

Tentokrát jsem recept ještě trošku vyladila a použila na steak z tuňáka domácí bylinkové máslo a domácí pesto z medvědího česneku. Všechno je to rychlovka a super dobrota, takže se s vámi o recept ráda podělím.

Vše najdete na stránce www.somethingsometimes.cz

Recept na steak z tuňáka s bylinkovým máslem a pestem z medvědího česneku 

Připravte si: 

  • steak z tuňáka Nowaco
  • Zámeckou zeleninu Nowaco
  • mražené hranolky - Vlnky do trouby Nowaco 
  • 50 g másla
  • hrst oříšků (mandle, kešu, lískáče...) - budete potřebovat 2x
  • provensálské koření nebo čerstvou pažitku, petržel a tymián 
  • 2 stroužky česneku 
  • 3 svazky medvědího česneku 
  • hrst petržele nebo koriandru 
  • 4 lžíce olivového nebo avokádového oleje
  • hrst parmezánu 
  • sůl a pepř

r2.jpg
Foto: Adriana Martinovičová http://www.somethingsometimes.cz

Jak na pesto z medvědího česneku? 

  1. Medvědí česnek, olej, hrst petržele či hrst koriandru dejte do misky nebo nádobky a tyčovým mixérem rozmixujte na hladkou pastu.
  2. Poté přidejte ořechy a parmezán a opět rozmixujte dohladka. 
  3. Vše promíchejte, dochuťte pepřem a solí dle potřeby a máte hotovo! 
  4. Dejte zchladit do ledničky. 

r3.jpg
Foto: Adriana Martinovičová http://www.somethingsometimes.cz

r4.jpg
Foto: Adriana Martinovičová http://www.somethingsometimes.cz

Jak na bylinkové máslo? 

  1. Do misky si dejte 50 g másla, přidejte k němu prolisovaný česnek, bylinky, pepř, sůl a vše vidličkou rozmačkejte, aby vznikla jednotná hmota. 
  2. Ořechy si dejte na prkýnko a plochou nože je rozdrťte na menší kousky. 
  3. Část ořechů přidejte do másla a část si jich nasypejte na hotové máslo jako ozdobu. Hotovo! 

r6.jpg
Foto: Adriana Martinovičová http://www.somethingsometimes.czr5.jpg
Foto: Adriana Martinovičová http://www.somethingsometimes.cz

625fc943578e4r6.jpg
Foto: Adriana Martinovičová http://www.somethingsometimes.cz

Jak na rychlou večeři? 

  1. Hranolky Nowaco nasypejte na plech a dejte péct na 15 minut na 180 stupňů.
  2. Na pánvičce nechte rozehřát lžíci másla, vysypejte do pánve pytlík Zámecké zeleniny Nowaco, osolte, opepřete, promíchejte a nechte prohřát. 
  3. Na pánvičce nechte rozehřát lžíci másla, položte na pánev steak z tuňáka Nowaco a opečte ho z každé strany 4 minuty. 
  4. Podáváte na zeleninovém lůžku a jako přílohu dáte hranolky. 
  5. Na naservírovaný, ještě horký steak dáte lžičku pesta z medvědího česneku a lžičku bylinkového másla.

625fc9e48a4dablobid0.jpg
Foto: Adriana Martinovičová http://www.somethingsometimes.czblobid1.jpg
Foto: Adriana Martinovičová http://www.somethingsometimes.cz
blobid2.jpg
Foto: Adriana Martinovičová http://www.somethingsometimes.cz

Značka NOWACO se rozhodla měnit ikonické logo, které je se svými výrobky na Českém trhu od roku 1990, jeho vznik se však datuje do roku 1972. „Ačkoliv se nám po našem původním logu bude nostalgicky stýskat, uznali jsme, že přišel čas značku osvěžit, zmodernizovat a dodat jí na zajímavosti pro vkus současných zákazníků,“ píše značka na svém webu.

Naše články: