ham

Suroviny

asi 1 kg vepřové šunky nebo uzené kýty s kůží
hřebíček
400 g ananasu
1 pomeranč
4 lžíce medu
1 lžíce ostré hořčice

Postup

Med smícháme se šťávou z pomeranče, hořčicí a špetkou pokrájené pomerančové kůry. Povrch šunky nařežeme na mřížky a do bodů, kde se řezy kříží, napícháme hřebíčky.
Celou šunku potřeme připravenou medovou směsí.
Šunku dáme do pekáče, podlijeme trochou vody a pečeme při 210 °C asi 20 minut. Potom přidáme na kousky nakrájený ananas, smíchaný se zbytky medové směsi. Pečeme při snížené teplotě 180 °C dalších 15 minut. Podle potřeby podléváme vodou.
Šunku necháme vychladnout a podáváme s pečeným ananasem a pečivem.

Dobrou chuť přeje Dorka.

TÉMATA:
MASO A RYBY