DSC_2176.jpg (135 KB)

Kombinace ryba a rýže není až tak obvyklá. Když ji však vyzkoušíte, oblíbíte si ji.

Suroviny

  • 800 g filetů ze sumečka afrického
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce kokosového tuku
  • 1 šalotka
  • 2 stroužky česneku
  • 400 ml kokosového mléka (1 plechovka)
  • 3 jarní cibulky

Postup

Sumečka nakrájejte na větší kousky. Smíchejte sojovou omáčku a rybí omáčku. Rybí omáčka se postará o to, aby byl sumeček dost slaný. Komu se to bude zdát přeci jen málo, může si rybu dosolit na talíři. Do marinády dejte kousky sumečka a nechejte marinovat v lednici hodinu.

DSC_2174.jpg (89 KB)

Ve velké pánvi rozehřejte kokosový tuk. Vsypejte na něj nadrobno nakrájenou šalotku a najemno nasekaný česnek. Opékej minutu. Přidejte kousky sumečka. Nejprve opečte minutu z jedné a potom minutu z druhé strany. Zalijte plechovkou kokosového mléka.

Povařte na mírnou teplotu asi 15 minut. 

DSC_2175.jpg (130 KB)

Kousky ryby podávejte na rýži, přelité omáčkou a zasypané jarní cibulkou.

Dobrou chuť přeje Elly.

Filet z hejka se sušenými rajčaty

filesusenerajc.jpg (86 KB)

Lososové kousky v sezamové krustě

losos1.jpg (273 KB)

Rychlý oběd: Těstoviny s kousky lososa

DSC_0730.jpg (141 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama