V rámci spolupráce s www.namasle.cz jsme pro vás vybrali zajímavý letní rocept - studenou polévku Gazpacho! Je to klasická španělská polévka, kterou byste si určitě měli zkusit připravit. Polévka se nevaří a příprava trvá 20 - 40 minut. Recept je pro 4 osoby.

gazpacho

  • Ingredience
  • 1 veka
  • 20 ml vinného octa
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g salátových okurek
  • 1 cibule
  • 1/2 zelené papriky
  • 1,5 kg rajčat
  • 125 ml olivového oleje
  • sůl, drcený pepř
  • Do polévky
  • 100 g salátové okurky
  • 1/2 zelené papriky
  • 6 krajíčků veky bez kůrky
  • Jihočeské máslo

Postup přípravy:

  1. Česnek a cibuli nasekáme najemno, rajčata zbavíme semen.
  2. Střídku veky rozdrobíme a smícháme se zeleninou, octem a solí. Směs rozmixujeme a postupně do ní vmixujeme olivový olej, dochutíme solí, pepřem, popřípadě přidáme ocet.
  3. Pokud je polévka příliš hustá, zředíme ji vodou.
  4. Polévku řádně vychladíme a před podáním vložíme do každého talíře trochu okurky, papriky a osmaženou veku.

Za redakci Vám přejeme dobrou chuť!

 

Reklama