V rámci spolupráce s www.namasle.cz jsme pro vás vybrali zajímavý letní rocept - studenou polévku Gazpacho! Je to klasická španělská polévka, kterou byste si určitě měli zkusit připravit. Polévka se nevaří a příprava trvá 20 - 40 minut. Recept je pro 4 osoby.
- Ingredience
- 1 veka
- 20 ml vinného octa
- 2 stroužky česneku
- 100 g salátových okurek
- 1 cibule
- 1/2 zelené papriky
- 1,5 kg rajčat
- 125 ml olivového oleje
- sůl, drcený pepř
- Do polévky
- 100 g salátové okurky
- 1/2 zelené papriky
- 6 krajíčků veky bez kůrky
- Jihočeské máslo
Postup přípravy:
- Česnek a cibuli nasekáme najemno, rajčata zbavíme semen.
- Střídku veky rozdrobíme a smícháme se zeleninou, octem a solí. Směs rozmixujeme a postupně do ní vmixujeme olivový olej, dochutíme solí, pepřem, popřípadě přidáme ocet.
- Pokud je polévka příliš hustá, zředíme ji vodou.
- Polévku řádně vychladíme a před podáním vložíme do každého talíře trochu okurky, papriky a osmaženou veku.
Za redakci Vám přejeme dobrou chuť!
Nový komentář
Komentáře
mnami