papriky4.jpgFoto: Šárka Škachová

Suroviny

  • papriky
  • rajčata (v receptu byly použity mini rajčata San Marzano)
  • česnek (neloupaný)
  • citron
  • bazalka
  • kvalitní olivový olej
  • sušená rajčata naložená v olivovém oleji
  • hrubozrnná sůl v mlýnku
  • čerstvě mletý černý pepř
  • mozzarella

Postup

Celé papriky, rajčata, stroužky česneku (pozor, opravdu neloupané), kousky citronu, bazalku, dejte do pekáče. Zakápněte olivovým olejem. Ochuťte solí a pepřem. Dejte upéct do trouby vyhřáté na 210 °C, klidně pod gril nebo i venku do grilu. Pečte tak dlouho, dokud nevypadají jako na fotce.

64e895bdba654obrazek.jpg64e895f1d17efblobid0.jpg
Foto: Šárka Škachová

Nechejte trochu vychladnout a sloupněte z paprik opečenou slupku. Odstraňte také stopku se semínky.

Papriky naplňte dužinou vybranou ze slupky pečeného česneku, plátky mozzarelly, grilovanými rajčaty, přidejte i sušená rajčata v olivovém oleji. Přidejte trochu hrubozrnné soli z mlýnku, špetku čerstvě mletého pepře. Vypečenou šťávu z paprik, která pěkně voní bazalkou, citrónem a pečeným česnekem použijte na pokapání paprik na talíři.

Ozdobte bylinkami - bazalkou a tymiánem. 

Ihned podávejte.

Dobrou chuť přeje Šárka Škachová.

1.jpgFoto: Alena Kolaříková

2.jpgFoto: Alena Kolaříková