Foto: Šárka Škachová
Suroviny
- papriky
- rajčata (v receptu byly použity mini rajčata San Marzano)
- česnek (neloupaný)
- citron
- bazalka
- kvalitní olivový olej
- sušená rajčata naložená v olivovém oleji
- hrubozrnná sůl v mlýnku
- čerstvě mletý černý pepř
- mozzarella
Postup
Celé papriky, rajčata, stroužky česneku (pozor, opravdu neloupané), kousky citronu, bazalku, dejte do pekáče. Zakápněte olivovým olejem. Ochuťte solí a pepřem. Dejte upéct do trouby vyhřáté na 210 °C, klidně pod gril nebo i venku do grilu. Pečte tak dlouho, dokud nevypadají jako na fotce.
Foto: Šárka Škachová
Nechejte trochu vychladnout a sloupněte z paprik opečenou slupku. Odstraňte také stopku se semínky.
Papriky naplňte dužinou vybranou ze slupky pečeného česneku, plátky mozzarelly, grilovanými rajčaty, přidejte i sušená rajčata v olivovém oleji. Přidejte trochu hrubozrnné soli z mlýnku, špetku čerstvě mletého pepře. Vypečenou šťávu z paprik, která pěkně voní bazalkou, citrónem a pečeným česnekem použijte na pokapání paprik na talíři.
Ozdobte bylinkami - bazalkou a tymiánem.
Ihned podávejte.
Dobrou chuť přeje Šárka Škachová.
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
??