image.jpg

Foto: The 1:1 Diet

Ingredience jsou počítány pro dvě porce, příprava salátu dohromady 20 minut. 

Připravte si:

  • 400 g ledového salátu
  • 400 g mražených vyloupaných krevet
  • šťávu z 1 citrónu
  • 30 g strouhaného parmezánu
  • čerstvě mletý černý pepř

Postup:

Mražené krevety necháme povolit, a poté na pánvi několik minut podusíme, dokud nezískají růžovo-oranžovou barvu. Osolíme a opepříme podle chuti. Do hlubokých talířů nebo misek natrháme ledový salát. Můžeme jej mírně osolit a opepřit, zlehka pokapeme citronovou šťávou a důkladně promícháme. Nahoru položíme hotové krevety a ozdobíme trochou parmezánu. Krevety můžete ochutit pár kapkami citronu, česnekem, bylinkami nebo chilli. 

Snadné loupané krevety na česneku a bílém víně

IMG_1055.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Čočkové ragú s matou a krevetami

7.jpg

Foto: Radek Kříž