DSC_0726.jpg (106 KB)

Suroviny

  • 200 g kozího sýra ve slaném nálevu
  • 300 g černých oliv
  • 300 g sterilované cizrny
  • 300 g cherry rajčat
  • 1 salátová okurka
  • 4 jarní cibulky, včetně zelené nati
  • 1 svazek zelené petrželové nati

zálivka

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce bzeneckého bílého vinného octa
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř

DSC_0707.jpg (126 KB)

Postup

Cherry rajčata nakrájejte na poloviny. Okurku oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Jarní cibulku nakrájejte na kolečka, včetně zelené nati. Zelenou petrželku nasekejte nahrubo.

Všechny suroviny dejte do mísy. Ideální, a na pohled velice hezké je, když suroviny rozdělíte do mísy na výseče. Salát pak smíchejte až těsně před servírováním.
Z olivového oleje, bílého vinného octa, soli a černého pepře umíchejte zálivku. Ideálně metličkou.

Touto zálivkou přelijte suroviny v míse a promíchejte.

DSC_0743.jpg (120 KB)

Ihned podávejte.

Náš tip: Nechutná vám kozí sýr? Použijte klasický balkánský sýr.

Dobrou chuť přeje Elly.

Svěží letní saláty

Listové saláty s olivami a sušenými rajčaty

salat.jpg (93 KB)

Listový salát s pomeranči a kozím sýrem

pomerancsala2.jpg (102 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama