Suroviny
- 200 g kozího sýra ve slaném nálevu
- 300 g černých oliv
- 300 g sterilované cizrny
- 300 g cherry rajčat
- 1 salátová okurka
- 4 jarní cibulky, včetně zelené nati
- 1 svazek zelené petrželové nati
zálivka
- 4 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce bzeneckého bílého vinného octa
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
Postup
Cherry rajčata nakrájejte na poloviny. Okurku oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Jarní cibulku nakrájejte na kolečka, včetně zelené nati. Zelenou petrželku nasekejte nahrubo.
Všechny suroviny dejte do mísy. Ideální, a na pohled velice hezké je, když suroviny rozdělíte do mísy na výseče. Salát pak smíchejte až těsně před servírováním.
Z olivového oleje, bílého vinného octa, soli a černého pepře umíchejte zálivku. Ideálně metličkou.
Touto zálivkou přelijte suroviny v míse a promíchejte.
Ihned podávejte.
Náš tip: Nechutná vám kozí sýr? Použijte klasický balkánský sýr.
Dobrou chuť přeje Elly.
Svěží letní saláty
Listové saláty s olivami a sušenými rajčaty
Listový salát s pomeranči a kozím sýrem
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
úžasné, přijdou zase vedra, tak tato inspirace se hodí
Mnam vyzkousim