Halloween je starý keltský svátek, který se neslaví už jen v anglicky mluvících zemích. Své příznivce si získává už i u nás. Ať byl jeho původní smysl jakýkoliv, v současnosti je hlavně o dětech a zábavě. A pokud nešijete děsivé převleky, neposíláte koledovat děti po sousedství a nezdobíte svůj dům vydlabanými dýněmi, oslavte Halloween alespoň jídlem. Připravte strašidelné pokrmy z mozzarelly Galbani.

Halloweenské caprese

strašidla

Pro 4 osoby

Doba přípravy: 15 minut

Obtížnost: Lehká

Ingredience:

4 mozzarelly Galbani (125 g)

4 menší rajčata se stopkou

sůl

pepř

oregano

olivový olej

Postup:

Na talíř umístěte 4 bochánky mozzarelly. Omyjte rajčata a vykrojte stopku. Rajčata nakrájejte na plátky. Dva plátky rozkrojte na poloviny a vytvořte z nich ústa. Další dva plátky rozkrojte na čtvrtiny a vytvořte z nich oči. Stopky použijte namísto vlasů. Ze zbytku rajčat připravte silnou rajskou omáčku s olivovým olejem, solí, pepřem a oreganem. Omáčku použijte na zdobení talíře. Podávejte studené.

Děsivé tarantule

pavouci

Pro 4 osoby

Doba přípravy: 25 minut

Obtížnost: Lehká

Ingredience:

2 mozzarelly Galbani (125 g)

2 lžíce máku

2 lžíce sezamových semínek

2 lžíce křupavé cibule

32 stonků pažitky

8 zelených oliv

Postup:

Mozzarellu rozkrojte na poloviny, posypte mákem a sezamem. Cibuli nechte zkaramelizovat, aby byla křupavá, a naskládejte ji na hřbet pavouk jako hnědé pruhy. Pomocí pažitky vytvořte pavoukům nohy - čtyři na každé straně.  Olivy nakrájejte na plátky a pomocí párátek z nich vytvořte oči. Podávejte studené.

Žabí oči

oči

Pro 4 osoby

Doba přípravy: 15 minut

Obtížnost: Lehká

Ingredience:

1 balení mozzarelly Galbani Mini

10 zelených oliv plněných paprikou nebo chilli

6 mrkví

olivový olej

sůl

černý pepř

Postup:

Mini mozzarelly spojte s olivami pomocí párátek a vytvořte tak žabí oči. Mrkev očistěte, nastrouhejte nahrubo a ochuťte olivovým olejem, solí a pepřem. Oči naskládejte na mrkev. Podávejte studené.

Reklama