Halloween je starý keltský svátek, který se neslaví už jen v anglicky mluvících zemích. Své příznivce si získává už i u nás. Ať byl jeho původní smysl jakýkoliv, v současnosti je hlavně o dětech a zábavě. A pokud nešijete děsivé převleky, neposíláte koledovat děti po sousedství a nezdobíte svůj dům vydlabanými dýněmi, oslavte Halloween alespoň jídlem. Připravte strašidelné pokrmy z mozzarelly Galbani.
Halloweenské caprese
Pro 4 osoby
Doba přípravy: 15 minut
Obtížnost: Lehká
Ingredience:
4 mozzarelly Galbani (125 g)
4 menší rajčata se stopkou
sůl
pepř
oregano
olivový olej
Postup:
Na talíř umístěte 4 bochánky mozzarelly. Omyjte rajčata a vykrojte stopku. Rajčata nakrájejte na plátky. Dva plátky rozkrojte na poloviny a vytvořte z nich ústa. Další dva plátky rozkrojte na čtvrtiny a vytvořte z nich oči. Stopky použijte namísto vlasů. Ze zbytku rajčat připravte silnou rajskou omáčku s olivovým olejem, solí, pepřem a oreganem. Omáčku použijte na zdobení talíře. Podávejte studené.
Děsivé tarantule
Pro 4 osoby
Doba přípravy: 25 minut
Obtížnost: Lehká
Ingredience:
2 mozzarelly Galbani (125 g)
2 lžíce máku
2 lžíce sezamových semínek
2 lžíce křupavé cibule
32 stonků pažitky
8 zelených oliv
Postup:
Mozzarellu rozkrojte na poloviny, posypte mákem a sezamem. Cibuli nechte zkaramelizovat, aby byla křupavá, a naskládejte ji na hřbet pavouk jako hnědé pruhy. Pomocí pažitky vytvořte pavoukům nohy - čtyři na každé straně. Olivy nakrájejte na plátky a pomocí párátek z nich vytvořte oči. Podávejte studené.
Žabí oči
Pro 4 osoby
Doba přípravy: 15 minut
Obtížnost: Lehká
Ingredience:
1 balení mozzarelly Galbani Mini
10 zelených oliv plněných paprikou nebo chilli
6 mrkví
olivový olej
sůl
černý pepř
Postup:
Mini mozzarelly spojte s olivami pomocí párátek a vytvořte tak žabí oči. Mrkev očistěte, nastrouhejte nahrubo a ochuťte olivovým olejem, solí a pepřem. Oči naskládejte na mrkev. Podávejte studené.
Nový komentář
Komentáře
Pěkně naaranžované.
vypadají hezky
Moc pěkné, báječná inspirace...Letos posílám dceru s plněnými patisony, ale je to fajn nápad na příště...
To jsou dobré nápady