Přivezli jste si z dovolené závislost na grilovaném masíčku? Dejte si špíz klidně na balkoně!
![s]()
NA 4-6 PORCÍ

Příprava: 30 minut
- 500 g stehenních řízků
- oregano, sůl a pepř
- olivový olej na marinování a potírání
- 200 g uzeného bůčku
- 1 cibule, rozebraná na plátky
K podávání:
- 4 chlebové placky
- 200 ml bílého jogurtu
- ½ okurky, nastrouhané
- česnek, sůl a pepř na dochucení
1. Kuřecí maso nakrájejte na drobné kostičky a aspoň na půl hodiny naložte do směsi oleje, oregana, soli a pepře. Pak maso střídavě s kousky bůčku a plátky cibule napíchejte na špízy a deset až dvanáct minut grilujte na uhlí nebo v troubě.
2. Podávejte s chlebovými plackami a jogurtem, který jste smíchali s nastrouhanou okurkou a dochutili.
Při grilování se rozhodně nemusíte omezovat jen na teplé počasí! Pokud dostanete zálusk na cokoli z grilu, rozehřejte ten v troubě nebo rozpalte grilovací pánev. Grilování (rožnění) je vedle smažení či opékání na pánvi základním způsobem, jak připravovat minutky. Výhodou je i fakt, že na něj nepotřebujete mnoho tuku; často stačí jen marináda z naloženého masa.
OCHUTNEJTE TAKÉ | ||
---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
Nový komentář
Komentáře
už aby se dalo zase na zahradě grilovat
špízy taky máme moc rádi
to vyzkouším
moc dobre, jenom do dipu jsem pridala trochu tatarky, aby to nebyla takova dietka
, bez helmansky ani ranu
Tk to musí být moc dobré
To vyzkouším...