6a453f-433119409_10211045866498213_6162301260932405195_n.jpg (128 KB)

Foto: Šárka Škachová

Suroviny

  • 6 jablek nakrájených na plátky
  • 400 g bílého jogurtu
  • 200 g hladká mouka
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 vejce
  • pár lžic medu
  • trochu třtinového cukru
  • citrónová kůra a šťáva
  • 200 ml vaječného likéru
  • pár lžic nemletého máku

66ea3d-433030076_10211045866658217_2807449043772284533_n.jpg (88 KB)

Foto: Šárka Škachová

Postup

Jablka nakrájím na plátky a v míse je pokropím čerstvě vymačkanou citrónovou šťávou. Jogurt rozšlehám s vejci, medem, cukrem a vaječným likérem.
Postupně k jogurtu zašlehám mouku smíchanou s práškem do pečiva a s nemletým mákem.
Přidám jablečné plátky, nastrouhám trochu citrónové kůry, lehce zamíchám a směs vliji do zapékací formy vyložené pečicím papírem.
Peču v předehřáté troubě na 180 °C cca 40 až 45 minut.

Dobrou chuť přeje Šárka Škachová - Gurmánka.

92739c69526e8-mak5.jpg
MOHLO BY SE VÁM LÍBIT:
Tvarohovo makový koláč