Foto: Šárka Škachová
Suroviny
- 6 jablek nakrájených na plátky
- 400 g bílého jogurtu
- 200 g hladká mouka
- 1 prášek do pečiva
- 3 vejce
- pár lžic medu
- trochu třtinového cukru
- citrónová kůra a šťáva
- 200 ml vaječného likéru
- pár lžic nemletého máku
Foto: Šárka Škachová
Postup
Jablka nakrájím na plátky a v míse je pokropím čerstvě vymačkanou citrónovou šťávou. Jogurt rozšlehám s vejci, medem, cukrem a vaječným likérem.
Postupně k jogurtu zašlehám mouku smíchanou s práškem do pečiva a s nemletým mákem.
Přidám jablečné plátky, nastrouhám trochu citrónové kůry, lehce zamíchám a směs vliji do zapékací formy vyložené pečicím papírem.
Peču v předehřáté troubě na 180 °C cca 40 až 45 minut.
Dobrou chuť přeje Šárka Škachová - Gurmánka.
Nový komentář
Komentáře
Hezký talířek.