59cbeb-burger.jpg (131 KB)Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

na bůček

  • 500 g vepřového boku bez kosti
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička sušeného zázvoru
  • 2 lžičky soli

na salát

  • 1 velká mrkev
  • 1 salátová okurka
  • 1-2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžička cukru krupice
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1-2 lžičky soli (podle chuti)
  • 3 lžíce sezamového semínka

majonéza

  • 150 g majonézy
  • 2 lžíce sweet chilli omáčky
  • podle chuti
  • sriracha (pozor, pálí!)
  • čerstvý koriandr
  • burgerové housky
a67ecf7c9e1c0-ba5.jpg
MOHLO BY SE VÁM LÍBIT:
Nejlepší domácí hamburger

Posup

Vepřový bok nakrájejte na menší porce. Smíchejte všechny suroviny na marinádu a maso důkladně potřete. Nechejte pár hodin odpočívat v lednici. Maso pečte v přikrytém pekáči, prvních 30 minut na 200 °C, poté 3 hodiny na 150 °C.

Upečené maso nechejte odpočinout a krájejte na plátky.

Připravte si salát. Mrkev a salátovou okurku nastrouhejte nahrubo. Dejte do mísy a zalijte připravenou marinádou, kterou připravíte smícháním všech surovin. Zasypejte sezamovým semínkem a promíchejte.

Burgerové housky prokrojte a řeznou stranou opečte na grilu. Namažte jednoduchou omáčkou, připravenou smícháním majonézy a sweet chilli omáčky. Na omáčku dejte plátky masa, na maso salát a můžete ještě dochutit čerstvým koriandrem a srirachou - pikantní omáčkou. Přiklopte horní polovinou housky a podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.