Suroviny
na bůček
- 500 g vepřového boku bez kosti
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce medu
- 1 lžička sušeného zázvoru
- 2 lžičky soli
na salát
- 1 velká mrkev
- 1 salátová okurka
- 1-2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička cukru krupice
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1-2 lžičky soli (podle chuti)
- 3 lžíce sezamového semínka
majonéza
- 150 g majonézy
- 2 lžíce sweet chilli omáčky
- podle chuti
- sriracha (pozor, pálí!)
- čerstvý koriandr
- burgerové housky
Posup
Vepřový bok nakrájejte na menší porce. Smíchejte všechny suroviny na marinádu a maso důkladně potřete. Nechejte pár hodin odpočívat v lednici. Maso pečte v přikrytém pekáči, prvních 30 minut na 200 °C, poté 3 hodiny na 150 °C.
Upečené maso nechejte odpočinout a krájejte na plátky.
Připravte si salát. Mrkev a salátovou okurku nastrouhejte nahrubo. Dejte do mísy a zalijte připravenou marinádou, kterou připravíte smícháním všech surovin. Zasypejte sezamovým semínkem a promíchejte.
Burgerové housky prokrojte a řeznou stranou opečte na grilu. Namažte jednoduchou omáčkou, připravenou smícháním majonézy a sweet chilli omáčky. Na omáčku dejte plátky masa, na maso salát a můžete ještě dochutit čerstvým koriandrem a srirachou - pikantní omáčkou. Přiklopte horní polovinou housky a podávejte.
Dobrou chuť přeje Elly.
Nový komentář