kari.jpgFoto: Elizabeth Lore

Suroviny

  • 500 g kuřecího nebo krůtího masa
  • 1 pór celý
  • 1 nebo 2 červené papriky
  • 1 lžíce kari koření 
  • 1 lžička soli
  • 300 ml vývaru
  • 4 lžíce sweet chilli omáčky

Postup

Na velké pánvi zahřejete olej, může být slunečnicový. Osmahněte kuřecí osolené maso, maso pustí vodu a v té se maso hezky podusí. Počkáte až se tedy vyvaří voda, zasypete kari kořením, mícháte asi dvě minuty a pak do pánve dáte na plátky nakrájený pór a červenou papriku.

Osmahnete zase asi dvě minutky, nalijete do pánve sweet chilli omáčku a zalijete vývarem (nebo vodou, ale vývar je lepší). Já všechno dělám od oka a podle chuti, taky podle množství masa, ale napíšu vám suroviny alespoň orientačně. Jako přílohu volte jakoukoliv rýži, ideální je ale jasmínová. 

Dobrou chuť přeje Elizabeth Lore.

Thajské kuřecí kari s rýží

1.jpgFoto: Alena Kolaříková

Pečený květák s kari a cizrnou

2.jpgFoto: Cooking with Šůša