Foto: Elizabeth Lore
Suroviny
- 500 g kuřecího nebo krůtího masa
- 1 pór celý
- 1 nebo 2 červené papriky
- 1 lžíce kari koření
- 1 lžička soli
- 300 ml vývaru
- 4 lžíce sweet chilli omáčky
Postup
Na velké pánvi zahřejete olej, může být slunečnicový. Osmahněte kuřecí osolené maso, maso pustí vodu a v té se maso hezky podusí. Počkáte až se tedy vyvaří voda, zasypete kari kořením, mícháte asi dvě minuty a pak do pánve dáte na plátky nakrájený pór a červenou papriku.
Osmahnete zase asi dvě minutky, nalijete do pánve sweet chilli omáčku a zalijete vývarem (nebo vodou, ale vývar je lepší). Já všechno dělám od oka a podle chuti, taky podle množství masa, ale napíšu vám suroviny alespoň orientačně. Jako přílohu volte jakoukoliv rýži, ideální je ale jasmínová.
Dobrou chuť přeje Elizabeth Lore.
Foto: Alena Kolaříková
Pečený květák s kari a cizrnou
Foto: Cooking with Šůša
Nový komentář