630e01f2cade5obrazek.pngFoto: Shuttertock

Budete potřebovat:

  • 0,5 kg brambor
  • 100 g polohrubé mouky
  • vejce
  • sůl
  • 2 střední cibule
  • uzenina dle libosti (párky, uzené či anglická slanina)
  • sádlo nebo olej

Postup:

Brambory oloupejte a rozkrájejte na tradiční kostičky. Dejte vařit do osolené vody. Jakmile jsou brambory téměř měkké, na posledních 5 minut k nim do vroucí vody přidejte noky. Ty si vytvoříte jednoduše spojením mouky, vejce a soli. Těsto by nemělo být příliš tuhé, ale ani řídké. Chcete-li mít noků více, přidejte mouku a případně i vajíčko. Pomocí lžíce nabírejte hromádky a přendávejte do horké vody. Hotové noky by měly vyplavat – cca po 5 minutách. Brambory promíchané s noky sceďte a přendejte na talíř. Hojně přidejte dozlatova opečenou cibulku na sádle s opečenou uzeninou. Dobrou chuť!

Reklama