roll

Suroviny

600 g hladké mouky
250 g cukru moučka
100 g rozpuštěného másla
4 lžíce tekutého medu
4 vejce
1 lžička mleté skořice
1 lžička jedlé sody
trocha mletého hřebíčku

povidla
vlašské ořechy nadrcené nahrubo
1 žloutek

Postup

Máslo, med, cukr a koření mícháme v nerezovém hrnci na slabém ohni do rozpuštění (nevaříme). Odstavíme z plotny a postupně přidáváme vejce.
Na vál prosejeme mouku se sodou, do důlku uprostřed nalijeme teplou směs a těsto důkladně zpracujeme. Rozdělíme na 4 díly a necháme asi 3 hodiny odpočinout.
Potom rozválíme a každý díl potřeme povidly, posypeme ořechy a svineme do rolád. Hotovou roládu potřeme rozšlehaným žloutkem a pomalu pečeme dorůžova.

Dobrou chuť přeje Irča.

TÉMATA:
MLSÁNÍ