Suroviny
600 g hladké mouky
250 g cukru moučka
100 g rozpuštěného másla
4 lžíce tekutého medu
4 vejce
1 lžička mleté skořice
1 lžička jedlé sody
trocha mletého hřebíčku
povidla
vlašské ořechy nadrcené nahrubo
1 žloutek
Postup
Máslo, med, cukr a koření mícháme v nerezovém hrnci na slabém ohni do rozpuštění (nevaříme). Odstavíme z plotny a postupně přidáváme vejce.
Na vál prosejeme mouku se sodou, do důlku uprostřed nalijeme teplou směs a těsto důkladně zpracujeme. Rozdělíme na 4 díly a necháme asi 3 hodiny odpočinout.
Potom rozválíme a každý díl potřeme povidly, posypeme ořechy a svineme do rolád. Hotovou roládu potřeme rozšlehaným žloutkem a pomalu pečeme dorůžova.
Dobrou chuť přeje Irča.
Nový komentář
Komentáře
delam si svou
prostě zarolovaný perník
na fotce je sice normální piškotová roláda... povidlovou upečete dobrou i z vašeho obvyklého perníkového těsta
teda kdo má rád povidla, já jo!
Nejím sladký
Zuzča — #8
taky na to koukám, asi ano, ale vyzkouším
, povidla mám svoje a máme je rádi
Klim — #1 ono se to peče už jako zamotaná roláda, aspoň jsem to tak pochopila
Nejím povidla!
vypadá to moc dobře..
zkusím upéct
Docela se mi sbíhají sliny,asi jí zkusím.Díky.
Klim — #3 Fakt ne? Připadá mi, že jsem ho tam asi tak v devět při prvním čtení viděla
Altamora — #2 Když jsem to psala, pečení tam nebylo....
Klim — #1 Tohle nestačí? Cituji: " Hotovou roládu potřeme rozšlehaným žloutkem a pomalu pečeme dorůžova."
Nějak tam postrádám proces pečení
.