Ochutnejte krkovici, krůtí a kuřecí maso, hamburgery, klobásy, špekáčky a několik druhů sýrů vhodných na gril. Skvělou zprávu má Tesco i pro vegany, v rámci produktové řady Plant Chef, která nabízí rostlinnou stravu jako alternativu masa naleznou zákazníci produkty vhodné pro grilování.
Grilovat můžete i bez velkých příprav
Pokud máte na celém grilování nejraději pohodu a posezení venku, ale přípravy v kuchyni vás nebaví, můžete si vybrat již naložené maso či uzeniny pod značkou Tesco Grill Master. Koupit si je můžete například cestou domů z práce a večeři máte vyřešenou. Stačí pouze rozpálit gril, rozbalit hygienické balení a poslouchat prskající olej. „Chceme, aby se každý mohl stát mistrem grilování a pomoci rodinám užít si tento čas s dobrým jídlem, kdykoliv a s co nejmenší námahou. Nabídka více než 70 produktů uspokojí všechny milovníky grilování, a to i ty, kteří třeba neholdují masu,“ říká Jiří Netík, manažer komunikace Tesco pro Českou republiku.
Nemáte zahradu? Nevadí, grilujte i uvnitř nebo třeba na balkóně
Pokud nemáte zahradu, grilování se rozhodně nevzdávejte. Pořídit si můžete elektrický gril, případně maso či sýry upravené na sporáku doplnit grilovací omáčkou, a vychutnáte si pravou kouřovou chuť i u vás v kuchyni. Atmosféru grilování pomůže navodit vhodně zvolená zelenina či pečivo, které se ke grilovaným pokrmům skvěle hodí. Určitě tak oceníte bulky na hamburgery nebo žemle na hotdogy. Tesco myslí i na vegany, v rámci produktové řady Plant Chef, která nabízí rostlinnou stravu jako alternativu masa, naleznou produkty vhodné pro grilování.
Jak dokreslit atmosféru příjemného večera? Vínem!
Grilovat sice můžete bez přípravy, co však nepodceňte je nachlazení vína. Ke grilovaným hovězím steakům nebo hamburgerům se perfektně hodí červená vína. Tady však musíte myslet strategicky a zejména v létě před podáváním víno mírně nachladit. Červeným vínům příliš nevyhovují nízké teploty. Vychlazená by měla být na 14-16°C. Není ale dobré nechat červené víno zteplat při pokojové teplotě. Pak v teplém víně dominuje chuť alkoholu a chuť je příliš ostrá.
Věděli jste, že?
Barbecue a grilování nejsou shodné techniky přípravy jídla? V obou případech jde o přípravu nad otevřeným ohněm. Hlavními rozdíly jsou: čas přípravy, teplota a míra kouřového aroma. Ne všechny druhy pokrmů se hodí k oběma typům přípravy. Barbecue si vyžaduje delší dobu pečení při nižších teplotách. Nepřímo ho lze přirovnat k uzení. Grilování je naopak rychlá úprava masa nebo jiných potravin na přímém ohni.
Tipy z Tesco: Jak na grilování skoro bez práce?
Šťavnatá vepřová krkovice v marinádě z papriky, cibule, česneku, bazalky a rozmarýnu. Díky dlouhému marinování je krkovice jemná a plná chuti.
Cena: 109,90 Kč
Špízy kombinují chuť masa a zeleniny. Špízy Grill Master jsou připraveny z kuřecích stehen, kuřecí klobásy se sýrem, plátků papriky a cibule.
Cena: 157,62 Kč
Bílé bavorské klobásky obsahují 95 % vepřového masa a jsou dochucené majoránkou. Hodí se ke grilování, ale také si je můžete při nepřízni počasí opéct doma na pánvi.
Cena: 64,90 Kč
Marinované tofu v gyros omáčce je výbornou volbou pro veganské grilování. Je skvěle dochucené a snadné na přípravu.
Cena: 19,90 Kč
Balení 4 polotvrdých a polotučných uzených sýrů spolu s brusinkovou omáčkou, která dodá správně ovocně kyselou chuť.
Cena: 99,90 Kč
Omáčka se výborně hodí ke všem masům z řady Grill Master. Základem omáčky je kečup, chilli, česnek a směs koření.
Cena: 39,90 Kč
Pro vegany, vegetariány a pro ty, co si chtějí vychutnat rostlinnou variantu, máme pod naší Plant Chef značkou šťavnatý veganský burger, který je připraven z hub, cibule a je dochucený špetkou soli.
Cena: 79,90 Kč
Veganská zmrzlina s mátovou příchutí s kakaovou polevou a kousky čokolády, ideální letní osvěžení a sladký dezert po grilování.
Cena: 79,90 Kč
Víno granátové barvy s cihlovými odlesky. Vůně zralých jahod a třešňového kompotu. V chuti příjemně plné, s decentní kyselinkou a hedvábnou dochutí.
Víno podávejte k pečeným masům nebo k jemným úpravám zvěřiny.
Cena: 119,90 Kč
Nový komentář
Komentáře
Dobrý den, mohu se prosím zeptat na vaši zkušenost ohledně kvalitního koření na grilování? Poradíte mi někdo, kde se mrknout opravdu po kvalitě?
Už se naprosto těším na to až přijede zase celá naše rodinka a budeme grilovat a popíjet celé dny a večery. Je to jedna z těch věcí, na kterou se vždy v létě těším. Jednak se vidíme s velkou řadou lidí z rodiny, druhak to má takovou příjemnou atmosféru, víte?
Letos bych chtěla udělat manželovi na Vánoce opravdu radost a chtěla bych mu koupit pořádný gril. Zvládnete mi někdo poradit, podle čeho gril vybrat? Pořádný gril?
Mě hrozně mrzí, že to léto tak rychle uteklo. Je ale pravda, že grilování jsme si letos užili až až. Grilovali jsme prakticky každý víkend. Vždycky jsme pozvali pár přátel a pustili se do toho. Vlastně mi to přes zimu bude hrozně chybět. Bavili jsme se ale s manželem, že na příští léto koupíme nějaký větší gril, protože ten náš je prostě moc malý. Mně osobně se celkem líbí tento - https://www.avenberg.cz/z2056-plynovy-bbq-gril-avenberg-dakota Co myslíte? Nemáte ho někdo doma?