Dovolím si napsat recept na rychlou a chutnou domácí játrovou paštiku.
500 g kuřecích jater (standardní balíček prodávaný ve zmrazeném stavu v obchodech - necháme rozmrazit).
lžička oleje nebo lupínek másla
2 kávové lžičky přírodního cukru, 3 stroužky česneku
sůl, pepř, eventuelně provensálské koření
Játra nakrájíme a orestujeme spolu s rozdrceným česnekem na oleji tak, aby byla uvnitř ještě trošku růžová, během restování přidáme cukr. Orestovaná játra necháme vychladnout, vlažná rozmixujeme na hladkou kaši. Osolíme a přidáme koření. Hotovou paštiku dáme alespoň na hodinu vychladit.
P.S.: Pro zjemnění lze ještě zašlehat kousek másla a paštiku vyšlehat do pěny.
Dobrou chuť přeje Sirikit
Milá Sirikit,
sbíhají se mi sliny tak, že si snad půjdu koupit do obchodu alespoň tu obyčejnou :-).
Nový komentář