vepřové špízy

O víkendu jsme si opět užili úžasné grilování. Výborné maso, zdravé saláty a nezbytné dezerty. V neděli jsme museli najet na ozdravný režim, abychom se v pondělí vůbec pohnuli. :-)

První pochoutkou, kterou jsme hodili na gril, byly jednoduché špízy z vepřové panenky, výborné červené cibule a kvalitní, anglické slaniny od našeho téměř domácího řezníka. Na přípravě, ani receptu nebylo vůbec nic složitého, panenku pouze nakrájíte na silnější plátky. Anglickou slaninu na hrubé kostky, cibuli také na větší kusy.

Střídavě napichujeme na jehlu a dáme odležet do marinády, která je také více než jednoduchá: olivový olej, sůl, čerstvě mletý pepř a čerstvé bylinky. Já jsem použila rozmarýn a nemělo to chybu!

Špízy jsou vůbec poměrně vděčná grilovací pochoutka. Na jehlu či špejli můžete napíchat nejen maso a zeleninu, ale klidně oblíbené ovoce, které necháte na grilu jen trochu ohřát.

Co vaše tipy na špíz? Co byste na něj napíchli?

Suroviny

vepřová panenka
červená cibule
anglická slanina

sůl a čerstvě mletý pepř
čerstvé bylinky
olivový olej

Dobrou chuť přeje elly.

 

 

Reklama