O víkendu jsme si opět užili úžasné grilování. Výborné maso, zdravé saláty a nezbytné dezerty. V neděli jsme museli najet na ozdravný režim, abychom se v pondělí vůbec pohnuli. :-)
První pochoutkou, kterou jsme hodili na gril, byly jednoduché špízy z vepřové panenky, výborné červené cibule a kvalitní, anglické slaniny od našeho téměř domácího řezníka. Na přípravě, ani receptu nebylo vůbec nic složitého, panenku pouze nakrájíte na silnější plátky. Anglickou slaninu na hrubé kostky, cibuli také na větší kusy.
Střídavě napichujeme na jehlu a dáme odležet do marinády, která je také více než jednoduchá: olivový olej, sůl, čerstvě mletý pepř a čerstvé bylinky. Já jsem použila rozmarýn a nemělo to chybu!
Špízy jsou vůbec poměrně vděčná grilovací pochoutka. Na jehlu či špejli můžete napíchat nejen maso a zeleninu, ale klidně oblíbené ovoce, které necháte na grilu jen trochu ohřát.
Co vaše tipy na špíz? Co byste na něj napíchli?
Suroviny
vepřová panenka
červená cibule
anglická slanina
sůl a čerstvě mletý pepř
čerstvé bylinky
olivový olej
Dobrou chuť přeje elly.
Nový komentář
Komentáře
nádhera, určitě vyzkouším
Špízy máme rádi,dělám z krkovičky.
špízy tak ty zbožnuji
na grilu...
ještě bych je protkala čerstvými hřiby...mňam
špízy a ještě z vepřovou panenkou, to by si kluci dali
špízy mám ráda
Vypadají lákavě, hned bych ochutnala...
MŇAM MŇAM - DEJTE MI OCHUTNAT...
toto bežne robí moj manžel . mne nňsa s tým veru nechce džabať
jj dobrota,také děláme
dala bych si, špíz jsem grilovaný ještě nepřipravovala...
Vypadá to dobře.
Trefa:ty panenky by mi bylo lito.radeji jine maso.jinac vyskousim.
A klidně i proložit žampiony
To je panecku dobrota dala bych tam jeste papriku barevnou
Panenka je výborné masíčko.
Vypadá to krásně
dala bych si