spiz.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 3 ks Venkovské klobásy 
  • 300 g vepřové krkovice
  • 3 velké červené cibule

marináda

  • 8 stroužků česneku
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 1 lžíce oblíbeného grilovacího koření
  • 1 lžíce soli
  • 5 lžic kečupu
  • 2 lžíce červeného vinného octa

Postup

Česnek prolisujte a smíchejte se všemi ostatními surovinami na marinádu. Do marinády naložte silnější plátky krkovice a klobásy. Nechejte marinovat ideálně 24 hodin.

Klobásu nakrájejte na kolečka. Marinovanou krkovici nakrájejte na kostičky, o něco větší než kolečka klobásy. Cibuli oloupejte a nakrájejte na větší silnější kusy, ideálně čtvrtky.

Maso, klobásu i cibuli napichujte střídavě na jehlu. Grilujte na rozpáleném grilu.
Podávejte se salátem, pečivem nebo jinou přílohou.

Dobrou chuť přeje Elly.

Chutné špízy

8_2.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Kuřecí satay s arašídovou omáčkou

9.jpg

Foto: Alena Kolaříková