Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 3 ks Venkovské klobásy
- 300 g vepřové krkovice
- 3 velké červené cibule
marináda
- 8 stroužků česneku
- 100 ml slunečnicového oleje
- 1 lžíce oblíbeného grilovacího koření
- 1 lžíce soli
- 5 lžic kečupu
- 2 lžíce červeného vinného octa
Postup
Česnek prolisujte a smíchejte se všemi ostatními surovinami na marinádu. Do marinády naložte silnější plátky krkovice a klobásy. Nechejte marinovat ideálně 24 hodin.
Klobásu nakrájejte na kolečka. Marinovanou krkovici nakrájejte na kostičky, o něco větší než kolečka klobásy. Cibuli oloupejte a nakrájejte na větší silnější kusy, ideálně čtvrtky.
Maso, klobásu i cibuli napichujte střídavě na jehlu. Grilujte na rozpáleném grilu.
Podávejte se salátem, pečivem nebo jinou přílohou.
Dobrou chuť přeje Elly.
Foto: Alena Kolaříková
Kuřecí satay s arašídovou omáčkou
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
udělám