
Ve spíži by nám tedy neměly chybět následující pochutiny:
těstoviny - vrtulky či mušličky na těstovinový salát
špagety či makaróny
konzervy - boloňská omáčka na špagety
hovězí či vepřové ve vl. šťávě
luncheonmeat
sardinky či tuňák
paštika
krůtí maso s vejci
konzervovaná zelenina, olivy
suché potraviny - rýže, instantní bramborová kaše, br. knedlíky v prášku, čočka
pudink
slané tyčky, chipsy
palačinky v prášku
pytlíkové polévky
dětská krupička
zelenina - cibule, česnek
dochucovadla - kečup, horčice, nějaké to koření - majoránka, kmín, sůl, pepř, cukr
čaj, instantní čaj, káva, UHT mléko
sladké - sušenky, čokoláda, marmeláda
Některé kombinace, k vytvoření chutného jídla, jsou evidentní, ale napíšu sem vše, co mne napadne
* maso ve vlastní šťávě vylepšené základem ze smažené cibulky, s rýží či brknedlíkem
* špagety s boloňskou omáčkou
* polévka pytlíkovka s mašličkami či vrtulkami se nám záhy promění v polévku kolíkovku (ve které lžíce bude stát) a zasytí nás
* vrtulky (mašličky) promíchané s konzervovanou zeleninou a případně tuňákem
* krůtí maso s vejci obložené suchary s paštikou (suchary jest možno nahradit tyčkami :-))
* opečený luncheonmeat s osmazenou cibulkou a instantní kaší
* krupicová kaše s nastrouhanou čokoládou
* palačinky s marmeládou
Myslím, že těch kombinací je nepočítaně a výše uvedené kombinace jistě obohatíte o své kreace. Kouzlili jste někdy s omezeným počtem ingrediencí (aniž byste byli na dovolené) či jste někdy udělali z nouze ctnost?
Nový komentář
Komentáře
arjev: Tohle nechápu. Ještě jsem snad nejedla jídlo, které by mě prohnalo. Zato otec, ten čuchne k mlíku a letí.
Nicméně díky za tip na večeři.
My máme ještě ve sklepě 1,5q výborných zemáků. Takové uvařené s mlíkem a osmahnutou cibulkou
. Kvalitní strava, zajištění pohybu střev
bez bifidus esenci
Je-li nás více, začíná veliký boj o WC
a co treba vajíčka a brambory,ty u nas nesmi chybet nikdy..da se z nich udelat rychle hodne jidel.
Z toho všeho doma nemám ani půlku. Zase jsme jak u snědeného krámu
Paštika
, krůtí maso s vejci
...raději víc konzerv s rybičkama, sardinkama, tuňákem.
Náš špajz je taky OK, chybí jen ty masové konzervy (mám jenom rybičky a tuňáky - zato v různých omáčkách) a palačinky v prášku (to je jen mouka, ne?). Zato míváme nadupaný mrazák, takže ani nečekaná návštěva se nemusí bát. Navíc doporučuju bagety k dopékání - za 15 minut křupavá dobrůtka - třeba s těma rybičkama a olivama.
Seznam je vynikající, ale čím to, že u nás některé zásoby (takové ty ihned "sežratelné")dlouho nevydrží?
Ferdi a ostatni, taky mívám v zásobě konzervy fazolí, ať už v rajčatové nebo chilli omáčce nebo ve slaném nálevu. Ve chvilce je z nich již spolu se zmiňovanými rajčaty v konzervě a kořením výborná omáčka na těstoviny (když máme v železné zásobě sýr na strouhání, bez ostychu použijeme), dá se s nimi plnit libanonský, arabský a podobné chleby, anebo místo těstovin použijeme rýži, přidáme masovou konzervu (ale ty já nepoužívám
). Taky mívám konzervovanou čočku, ze ktré je za chvilku salát co dům dal a já našla
(vajíčko natvrdo, cibule, sladkokyselé okurky nebo zelenina, bílý jogurt, majolka, kysaná smetana, sýr, uzenina...)