Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 1 balení listového těsta
- 500 g čerstvého špenátu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 250 g ricotty
- 250 g nastrouhané goudy
- 1 vejce
- sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- špetka muškátového oříšku
- 2 lžíce směsi koření Špagety Avokádo
- 6 vařených vajec, oloupaných
Postup
Předehřejte troubu na 180°C. Formu na koláč vymažte olejem nebo máslem a vyložte ji listovým těstem. Připravte si náplň. Na středně vysokou teplotu osmahněte na olivovém oleji cibuli a česnek dozlatova. Nechejte lehce prochladnout. Špenát rozmixujte a vmíchejte do něj ricottu, vejce a orestovanou cibuli s česnekem. Ochuťte směsí koření Špagety, špetkou muškátového oříšku a důkladně promíchejte. Ochutnávejte a podle chuti přidejte ještě i sůl a pepř. Přidejte nastrouhanou goudu. Do připravené formy s těstem rozprostřete špenátovou směs. Do této směsi vmáčkněte vařená vejce, kolem dokola, po okraji formy.
Pečte v předehřáté troubě 45 minut, nebo dokud náplň neztuhne a povrch nezíská zlatavou barvu. Koláč nechejte před krájením chvilku odpočinout. Podávejte teplý nebo studený. Skvěle chutná se salátem.
Dobrou chuť přeje Elly.
Nový komentář