8b19bb-velikonoce_2_1.jpg (206 KB)Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 1 balení listového těsta 
  • 500 g čerstvého špenátu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250 g ricotty
  • 250 g nastrouhané goudy
  • 1 vejce
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • špetka muškátového oříšku 
  • 2 lžíce směsi koření Špagety Avokádo
  • 6 vařených vajec, oloupaných

Postup

Předehřejte troubu na 180°C. Formu na koláč vymažte olejem nebo máslem a vyložte ji listovým těstem. Připravte si náplň. Na středně vysokou teplotu osmahněte na olivovém oleji cibuli a česnek dozlatova. Nechejte lehce prochladnout. Špenát rozmixujte a vmíchejte do něj ricottu, vejce a orestovanou cibuli s česnekem. Ochuťte směsí koření Špagety, špetkou muškátového oříšku a důkladně promíchejte. Ochutnávejte a podle chuti přidejte ještě i sůl a pepř. Přidejte nastrouhanou goudu. Do připravené formy s těstem rozprostřete špenátovou směs. Do této směsi vmáčkněte vařená vejce, kolem dokola, po okraji formy.
Pečte v předehřáté troubě 45 minut, nebo dokud náplň neztuhne a povrch nezíská zlatavou barvu. Koláč nechejte před krájením chvilku odpočinout. Podávejte teplý nebo studený. Skvěle chutná se salátem.

Dobrou chuť přeje Elly.