špenátový koláč

Suroviny

1 balíček listového těsta
1 kg čerstvých špenátových listů
2 cibule
3 vejce + 1 na potření
3 stroužky česneku
250 g eidamu
olivový olej
sůl a pepř

Postup

Cibuli nakrájím najemno a necháme zezlátnout na rozpáleném oleji. Přidáme česnek a nahrubo nasekaný špenát. Dusíme doměkka.
Necháme vychladnout a vmícháme rozšlehaná vejce, nastrouhaný eidam a dochutíme solí a pepřem.
Listové těsto rozdělíme na poloviny, které vyválíme na kola o průměru koláčové formy, kterou budeme používat. Formu vymažeme olejem a vysypeme moukou a rozprostřeme do ní první plát těsta, na který dáme špenátovou směs a přikryjeme druhým plátem.
Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě na 190 °C asi 45 minut.
Rozkrájíme na trojúhelníky a můžeme zdobit kopečkem kysané smetany.

Dobrou chuť přeje Lulu.

Reklama