Foto: Akademie kvality

O všechno se totiž postarají formičky na zapékání, které používáte třeba také na muffiny. Tentokrát se ovšem můžete těšit na „bábovičky“ slané, a to v podobě nákypu plného kvalitní slaniny, vajec, špenátu, sýra a samozřejmě bramborového knedlíku.

Ingredience:

  • 1 bramborový knedlík
  • 6 vajec
  • 200 g listového špenátu
  • 100 g tvrdého sýra
  • 100 g kvalitní slaniny
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce strouhanky
  • slunečnicový olej
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup:

Formičky na zapékání vymažte máslem. Na pánvi si rozehřejte olej a orestujte na něm slaninu, poté přidejte špenát a na kostičky pokrájený knedlík. Směs dejte do mísy a promíchejte se žloutky, sýrem, strouhankou a osolte a opepřete. Poté opatrně přidejte vyšlehaný bílkový sníh a směs zamíchejte. Přeneste do formiček a pečte cca 25 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.

Vyzkoušejte i jiné recepty se špenátem: 

Špecle s nivou, špenátem a krůtím masem

Jednoduchá snídaně či večeře: Palačinky s krémovým špenátem

Reklama