Foto: Shutterstock
Ingredience
- 350 g hladké mouky
- 150 g celozrnné špaldové mouky Babiččina volba (jemně mleté)
- 180 ml mléka
- 125 g másla
- 2 vejce
- 30 g cukru
- 25 g droždí (nebo 8 g instantního)
- 5 g soli
- vejce nebo bílek na potření
Náplň:
- 250 g tvarohu
- 1 vejce
- 80 g špenátu
- muškátový oříšek
- sůl
Postup
Obě mouky, sůl a cukr promíchejte v míse robota. Uprostřed vytvořte malý důlek. Přidejte část mléka, rozdrobené droždí a rozmíchejte s trochou mouky na řídké těstíčko. Zakryjte a nechte 20 minut vzejít.
Přidejte zbylé mléko, vejce a rozpuštěné vlažné máslo. Hněťte hákem na těsto asi 10 až 15 minut. Zakryté těsto nechte kynout asi 90 minut (dokud neznásobí objem). Tvaroh smíchejte s vejcem a očištěným špenátem. Dochuťte muškátovým oříškem a solí. Rozmixujte v mixéru dohladka. Část špenátu můžete přidat jen nahrubo nasekanou.
Vykynuté těsto zmáčkněte a rozválejte na obdélník. Potřete tvarohovou náplní a zatočte do rolády. Ostrým nožem nakrájejte na válečky (asi 2–3 cm vysoké). Každý váleček otočte, dotvarujte a okraj těsta stiskněte, aby nevyčníval.
Zakryjte a nechte dokynout asi 20 až 30 minut. Troubu rozehřejte na 180 °C. Potřete vejcem a dejte péct do trouby asi na 20 minut.
Nebo můžete vyzkoušet tento recept:
Svačina nejen do školy - Brokolicové muffiny
Nový komentář
Komentáře
Špenátové slimáky robím rada, ale na cesto som lenivá, kupujem listové..:D