Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
na 8 ks palačinek
- 2 vejce
- 250 ml polotučného mléka
- 120 g čerstvých špenátových listů
- 1,5 lžičky soli
- trocha bílého pepře
- 220 ml vody
- 250 g hladké mouky
na náplň
- 220 g měkkého másla
- 250 g polotučného tvarohu
- 3 lžíce zakysané smetany
- sůl a pepř podle chuti
- 3 prolisované stroužky česneku
nakonec ještě
- 350 g libové šunky Amálka nebo jiné oblíbené šunky
Postup
Ideální je pracovat s mixérem, ve kterém připravíte celé těsto, včetně rozmixování špenátu.
Do mixéru nalijte mléko, přidejte vejce a špenátové listy. Rozmixujte na hladkou směs. Přidejte zbylé suroviny a opět promixujte. Těsto nechejte deset minut odpočívat a poté usmažte palačinky. Budou trochu silnější než běžné palačinky, na které jste zvyklí.
Měkké máslo vyšlehejte s tvarohem a zakysanou smetanou. Ochuťte solí a pepřem a také stroužkem česneku. Když máte čerstvé bylinky – petržel nebo pažitku, jemně je nasekejte a přidejte do náplně.
Připravenou pomazánku rozdělte na čtyři části a každou namažte jednu palačinku. Nahoru naskládejte plátky šunky. Zamotejte a rozkrojte napůl. Ihned podávejte nebo zabalte do školy, do práce na svačinu.
Dobrou chuť přeje Elly.
Foto: Alena Kolaříková
Slané palačinky se šunkou a sýrem
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Ty vypadají opravdu "mňamózně"!
Až bude sezona medvědího česneku taky by se dal použít do náplně.
Děkuji za inspiraci na palačinky, udělám. Ale jako náplň vidím spíše sýr Philadelphia s bylinkami a šunkou nebo uzeným lososem, já nemám ráda kombinace másla a tvarohu.