41922165_1143804362441264_8982836409236717568_n.jpg (144 KB)

Recept od čtenářky se Jany se výborně hodí k podzimu a oblíbené houbařské sezóně. Chodíte na houby? A rostou u vás?

Suroviny

těsto

  • 2 vejce
  • 250 m polotučného mléka
  • 1 hrnek hladké mouky
  • špetka soli
  • 150 g mraženého špenátu (povoleného)

na dokončení

  • rozpuštěné máslo
  • propasírovaný česnek
  • zakysaná smetana
  • čerstvý kopr
  • sůl
  • pepř
  • houby 
  • sádlo

Postup

Oddělte bílky od žloutků. Z bílků ušlehejte pevný sníh. Připravte si těsto na palačinky - smícháním bílků, žloutků, mléka, špetky soli, mouky, mléka, špenátu. 

Smažte palačinky, v rozpáleném oleji.

Hotové palačinky potřete rozpuštěným máslem s prolisovaným česnekem. Množství česneku závisí na vaší chuti. Potřené palačinky přeložte.

41922380_1143804355774598_7668955434639687680_n.jpg (87 KB)

Zakysanou smetanu ochuťte česnekem, nasekaným koprem, solí a pepřem. Nechejte chvíli proležet. Houby nakrájejte a orestujte na sádle, ochucené solí a pepřem.

Podávejte tak, jak vidíte na fotografiích.

Dobrou chuť přeje Elly a Jana.

Skvělé slané palačinky

Zapečené slané palačinky

palacinky1.jpg (84 KB)

Palačinky z červené řepy

1Tana.jpg (73 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, archiv redakce