Recept od čtenářky se Jany se výborně hodí k podzimu a oblíbené houbařské sezóně. Chodíte na houby? A rostou u vás?
Suroviny
těsto
- 2 vejce
- 250 m polotučného mléka
- 1 hrnek hladké mouky
- špetka soli
- 150 g mraženého špenátu (povoleného)
na dokončení
- rozpuštěné máslo
- propasírovaný česnek
- zakysaná smetana
- čerstvý kopr
- sůl
- pepř
- houby
- sádlo
Postup
Oddělte bílky od žloutků. Z bílků ušlehejte pevný sníh. Připravte si těsto na palačinky - smícháním bílků, žloutků, mléka, špetky soli, mouky, mléka, špenátu.
Smažte palačinky, v rozpáleném oleji.
Hotové palačinky potřete rozpuštěným máslem s prolisovaným česnekem. Množství česneku závisí na vaší chuti. Potřené palačinky přeložte.
Zakysanou smetanu ochuťte česnekem, nasekaným koprem, solí a pepřem. Nechejte chvíli proležet. Houby nakrájejte a orestujte na sádle, ochucené solí a pepřem.
Podávejte tak, jak vidíte na fotografiích.
Dobrou chuť přeje Elly a Jana.
Skvělé slané palačinky
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, archiv redakce
Nový komentář
Komentáře
Tak to bych si nechala líbit
vypadají skvěle. možná se odhodlám je zkusit:-)
Předpokládám, že do těsta dám i MLÉKO, uvedené v surovinách, ale chybějící v postupu..
Jestli že najdu nějaké houby určitě vyzkouším.