Spenatova-polevka-na-Zeleny-ctvrtek.jpgFoto: Produkt ekologického zemědělství

Suroviny: 

  • 50 g másla
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 brambora
  • 450 ml kuřecího vývaru
  • 500 ml mléka
  • 500 g čerstvého špenátu
  • kůra z citronu
  • sůl, pepř, muškátový oříšek 
  • lžíce zakysané smetany 

Postup: 

V hrnci rozehřejte máslo, přidejte cibuli, 5 minut opékejte a vmíchejte česnek. Zalijte vývarem, přidejte nakrájenou bramboru a nechte 10 minut probublávat, dokud kousky brambory částečně nezměknou. Poté přilijte mléko a opět povařte. Dále vmíchejte polovinu špenátu a kůru z citronu. Vařte 15 minut, nechte vychladnout a rozmixujte. Přidejte druhou polovinu špenátu a opět rozmixujte. Polévku okořeňte dle chuti a podávejte se lžící zakysané smetany.

Možná si rádi přečtete i toto: 

Reklama