Suroviny:
- 50 g másla
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 brambora
- 450 ml kuřecího vývaru
- 500 ml mléka
- 500 g čerstvého špenátu
- kůra z citronu
- sůl, pepř, muškátový oříšek
- lžíce zakysané smetany
Postup:
V hrnci rozehřejte máslo, přidejte cibuli, 5 minut opékejte a vmíchejte česnek. Zalijte vývarem, přidejte nakrájenou bramboru a nechte 10 minut probublávat, dokud kousky brambory částečně nezměknou. Poté přilijte mléko a opět povařte. Dále vmíchejte polovinu špenátu a kůru z citronu. Vařte 15 minut, nechte vychladnout a rozmixujte. Přidejte druhou polovinu špenátu a opět rozmixujte. Polévku okořeňte dle chuti a podávejte se lžící zakysané smetany.
Možná si rádi přečtete i toto:
Nový komentář