Když jsem přemýšlela, který z oblíbených receptů se špenátem použít na špenátové téma, nemohla jsem si vybrat. Od té doby, co jsou běžně k dostání čerstvé špenátové listy, nepoužívám špenát mražený. Sáček se špenátem (v obchodě, ve kterém špenát kupuji, ho mají v balení 300 g) je u nás v lednici téměř pořád.
Nakonec jsem pro vás vybrala recept rychlý, který vám zabere pouze pět nebo deset minut vašeho času, a potom už se dodělává sám.
300 g čerstvého špenátu
200 g anglické slaniny
2 jarní cibulky i se zelenou natí
8 vajec
8 lžic smetany
8 lžic strouhaného sýra
sůl a pepř
čerstvé bylinky na posypání
Špenát si nasekáme na menší kousky.
Anglickou nakrájíme na kostičky, jarní cibulku na kolečka.
Rozehřejeme si pánvičku, na které osmahneme cibulku s anglickou slaninou. Přidáme špenát a necháme jen lehce zavadnout. Ochutíme solí a pepřem a rozdělíme do zapékacích misek.
Na špenát vyklepneme vejce, do každé misky dvě (do menších misek můžete klidně po jednom). Vejce osolíme.
Přelijeme dvěma lžícemi smetany, zasypeme strouhaným sýrem.
Dáme zápect do trouby vyhřáté na 200 °C, asi 15 minut.
Podáváme s bramborem, pečivem nebo klidně jen tak!
Dobrou chuť přeje elly.
Nový komentář
Komentáře
ja davam spenat do palacinek a pak zapekam
dobrá úprava špenátu
Zítra si rodina přeje špenát.
elly — #5 zítra jsem to nějak nestihla , takže až dnes ... bylo to vynikající ... jen manžel brblal, že zrovna todle nemusí, ale z talíře mu to mizlo zázračnou rychlostí
Markýza — #6
luxusní
delfi.na — #4 tak se tady zítra pochlub :-)
tak a už je to v troubě, výsledek řeknu zítra
Mňam, to vypadá úúúúúúžasně!!
tý jo .. zrovna přemýšlím co na večeři, asi se stavím do obchodu a zkusím to udělat, vypadá to dobře, jednoduše a určitě to bude dobréééé
To vypadá mooooc pěkně