špenát s vejci

Když jsem přemýšlela, který z oblíbených receptů se špenátem použít na špenátové téma, nemohla jsem si vybrat. Od té doby, co jsou běžně k dostání čerstvé špenátové listy, nepoužívám špenát mražený. Sáček se špenátem (v obchodě, ve kterém špenát kupuji, ho mají v balení 300 g) je u nás v lednici téměř pořád.

Nakonec jsem pro vás vybrala recept rychlý, který vám zabere pouze pět nebo deset minut vašeho času, a potom už se dodělává sám.

300 g čerstvého špenátu
200 g anglické slaniny
2 jarní cibulky i se zelenou natí
8 vajec
8 lžic smetany
8 lžic strouhaného sýra
sůl a pepř
čerstvé bylinky na posypání

Špenát si nasekáme na menší kousky.
špenát

Anglickou nakrájíme na kostičky, jarní cibulku na kolečka.
anglická slanina od řezníka

Rozehřejeme si pánvičku, na které osmahneme cibulku s anglickou slaninou. Přidáme špenát a necháme jen lehce zavadnout. Ochutíme solí a pepřem a rozdělíme do zapékacích misek.
špenát v miskách

Na špenát vyklepneme vejce, do každé misky dvě (do menších misek můžete klidně po jednom). Vejce osolíme.
špenát

Přelijeme dvěma lžícemi smetany, zasypeme strouhaným sýrem.
špenát

Dáme zápect do trouby vyhřáté na 200 °C, asi 15 minut.
špenát

Podáváme s bramborem, pečivem nebo klidně jen tak!

Dobrou chuť přeje elly.