Špekáčky s cibulí
Ingredience: špekáčky podle počtu strávníků, cibule (na jednu osobu 1 ks), mletá paprika,
sůl, pepř, křenová tatarská omáčka.
Postup: špekáčky nařežeme, cibuli nakrájíme na kolečka. Položíme na
rozložený alobal, posypeme kořením a zabalíme. Grilujeme na roštu. Jako
přílohu podáváme křenovou omáčku a pečivo.
Dobrou chuť vám přeje www.kand.cz
Nový komentář
Komentáře
Špekáčky mám všeobecně hodně ráda, ale stejně je mám nejradši ve formě utopenců. Nejraději mám ty klasické utopence, ale už jsem i vyzkoušela nějaké netradiční verze, které mi taky moc chutnaly. Máte někdo nějaký tip na dobré utopence, aby to ale nebyla úplně ta klasika?
hmm, zkusíme:)
ivory — #16 muže to být dobrý
tak to bych ani nemusela..špekáčky ne
tak to nemusim
Chtela jsem tady vlozit foto, ale sem nic nejde vkladat
evusche - nejsou to sice utopenci, ale urcite to bude chutnat
CINSKY RAPL
- nekolik spekacku - smoukies sausage [cca5]
- 2-3 tvrdsi rajcata
- 2 papriky [1 zelena, 1 treba pomerancova]
- 3 slakdodysle okurky
- 2 cibule
NALEV: do kastrulku dame za staleho michani varit a nechame vychladnout:
- 6 lzic plnotucne horcice
- 6 lzic kecupu
- 6 lzic oleje
- 6 lzic vody
- 6 lzicek cukru [popripade sacharin]
- 3 lzice worchestru
- 3 lzice sojovky
Do misy nakrajime - burty a okurky na kolecka, papriky na nudlicky, rajcata na kousky, cibuli na 1/4 a pak na nudlicky, vse zalijeme prochladlym nalevem. Ja pridala par kapek Tabasca - ale opatrne, je to hodne palive, jenom prichutit. A da se vychladit. podava se ve sklenene mise, ozdobene petrzelkou a k tomu nejakou tu veku nebo buns.
No tak takhle buřty teda nemusím
Nanejvýš klasicky opečený nad ohněm, napíchnutý na klacku
Z receptu výše uvedeného bych asi měla dost těžký trávení... Hlavně je ale škoda, že opravdu dobrý špekáčky je dnes umění sehnat. To je samej tuk, separát, mouka, papírovej obal...
Žábina: to abys to nepřehlídla!
já taky myslela, že to budou nakládaný buřty neboli utopenci!
a proč je stejný nadpis pod sebou 2x...
Já myslím, že se to zase zlepší, asi jde o placenou reklamu, i když
tak jsem se těšila na obdobný recept jako jsou utopenci a ono zatím zas propagace tatarek
Ale když už jsem tu, poraďte, jak správně naložit utopence, aby byly eňo ňuňo
jako příloha křenová omáčka