Stejně jako má Štědrý den a večer své typické tradice, tak i vánoční tabule se bez nich neobejde. Jednou z takových je i servírování vinné klobásy. Víte ale, proč si ji dopřáváme právě o Vánocích, a víte, kam pro kvalitní vinnou klobásku zajít?

 

Historie říká, že vinná klobása je součástí vánoční tabule již více než dvě století. A její přítomnost byla původně čistě symbolická – díky typickému zakroucenému tvaru do spirály a postupnému červenání od středu při ohřívání připomínala Slunce. Stala se tak pomyslným pokrmem oslavy zimního slunovratu, a postupem času se přesunula na vánoční stůl. Proto při její koupi nic nepodceňte a nenechte si zkazit jeden z nejkouzelnějších večerů z celého roku.

klobása

Výroba tradiční vinné klobásy začíná brzy ráno, kdy zkušené ruce řezníků v Globusu denně bourají čerstvé vepřové maso. Z masa, koření a bílého vína se vymíchá hladká směs, která se pak ručně naráží do přírodních skopových střívek. Ta jsou tenká a dávají této klobáse typicky úzký vzhled. I to je jedním z vodítek, jak poznat kvalitní vinnou klobásu. Hned po naražení se dostává do pultů v hypermarketech Globus jako polotovar a k zákazníkům se dostává tepelně neopracovaná. To jí zaručuje autentickou chuť a naprostou čerstvost při prodeji. Díky tradiční receptuře bez zbytečných náhražek je bezlepková a neobsahuje ani laktózu nebo sóju.

Už je jen na vás, jak si tuto vánoční specialitu vychutnáte. Její chuť je sama o sobě poměrně dost výrazná, nejsou tedy třeba žádné dochucující prostředky. Klasickým způsobem přípravy klobásy se stalo její smažení na pánvi. Lze ji připravit i bez smažení pod grilem v troubě. Nebo obalit v trojobalu. Podle vaší chuti.

Vinná klobása je k dostání v každém řeznictví hypermarketů Globus jak u obslužných, tak i samoobslužných pultů.

Testováno, vyzkoušeno!

My jsme vánoční menu s vinnou klobásou vyzkoušeli na vařící akci se čtenářkami, kdy jsme klobásy z Globusu smažily na pánvi. Udělaly jsme je obalené jen v mouce a bez obalení. Byly výborné. Podívejte se na naše fotky z přípravy a ochutnávky

 

Patří vinná klobása na váš vánoční stůl? Jak ji připravujete?

Zapojte se do diskuse pod článkem a 3 z Vás odměníme balíčkem s produkty Hellmann´s.

.

razítko

Více na www.globus.cz.

TÉMATA:
VAŘENÍ