Stejně jako má Štědrý den a večer své typické tradice, tak i vánoční tabule se bez nich neobejde. Jednou z takových je i servírování vinné klobásy. Víte ale, proč si ji dopřáváme právě o Vánocích, a víte, kam pro kvalitní vinnou klobásku zajít?
Historie říká, že vinná klobása je součástí vánoční tabule již více než dvě století. A její přítomnost byla původně čistě symbolická – díky typickému zakroucenému tvaru do spirály a postupnému červenání od středu při ohřívání připomínala Slunce. Stala se tak pomyslným pokrmem oslavy zimního slunovratu, a postupem času se přesunula na vánoční stůl. Proto při její koupi nic nepodceňte a nenechte si zkazit jeden z nejkouzelnějších večerů z celého roku.
Výroba tradiční vinné klobásy začíná brzy ráno, kdy zkušené ruce řezníků v Globusu denně bourají čerstvé vepřové maso. Z masa, koření a bílého vína se vymíchá hladká směs, která se pak ručně naráží do přírodních skopových střívek. Ta jsou tenká a dávají této klobáse typicky úzký vzhled. I to je jedním z vodítek, jak poznat kvalitní vinnou klobásu. Hned po naražení se dostává do pultů v hypermarketech Globus jako polotovar a k zákazníkům se dostává tepelně neopracovaná. To jí zaručuje autentickou chuť a naprostou čerstvost při prodeji. Díky tradiční receptuře bez zbytečných náhražek je bezlepková a neobsahuje ani laktózu nebo sóju.
Už je jen na vás, jak si tuto vánoční specialitu vychutnáte. Její chuť je sama o sobě poměrně dost výrazná, nejsou tedy třeba žádné dochucující prostředky. Klasickým způsobem přípravy klobásy se stalo její smažení na pánvi. Lze ji připravit i bez smažení pod grilem v troubě. Nebo obalit v trojobalu. Podle vaší chuti.
Vinná klobása je k dostání v každém řeznictví hypermarketů Globus jak u obslužných, tak i samoobslužných pultů.
Testováno, vyzkoušeno!
My jsme vánoční menu s vinnou klobásou vyzkoušeli na vařící akci se čtenářkami, kdy jsme klobásy z Globusu smažily na pánvi. Udělaly jsme je obalené jen v mouce a bez obalení. Byly výborné. Podívejte se na naše fotky z přípravy a ochutnávky
Patří vinná klobása na váš vánoční stůl? Jak ji připravujete? Zapojte se do diskuse pod článkem a 3 z Vás odměníme balíčkem s produkty Hellmann´s. |
---|
.
Více na www.globus.cz.
Nový komentář
Komentáře
uděláme z vinné klobásy šneky a pak doma soutěžíme, kdo snědl většího, někdo si ho udělá na sádle, někdo na sucho a někdo v troubě
u nás v obchodě je mají málokdy, když ji seženu, tak si ji posypu kořením na ryby a peču v troubě, není pak tolik mastná jako na oleji
letos jsem ji koupila poprvé, hledám tady inspiraci, jak ji připravit, už se těším, až ji ochutnám
vinnou klobásu jsem ještě nejedla, u nás se snad ani koupit nedá :-(
vinnou klobásu děláme v trojobalu, nezdá se mi pak tak mastná jako opéct jen na pánvi
to jsem ještě nejedl
nejen na vánoční stůl. Viná klobása se u nás objevuje pravidelně, nejoblíbenější je s červeným zelím a domácím chebíkem
U nás určitě patří vinná klobása k Vánocům měli jsme ji 25.prosince k obědu říkáme tomu šneci,jenom ji zatočíme propíchneme špejlí a opečeme na oleji na pánviččce chuť už má svoji takže ani další koření nepřidáváme.
Stočím do spirály, propíchnu špejlí a upeču v troubě, výtečné
smotáme do spirály, posypeme grilovacím kořením a opečeme
Měla jsem včera - stočím do spirálky, propíchnu špejlí, opeču na pánvi nebo upeču v troubě. Podávám nejlépe s bramborovou kaší a domácím meruňkovým kompotem. Esence slasti!
Vždy pečenou do klubíčka v troubě do zlatova....k tomu je nejlepší čestvý chléb
nejedl jsem, treba vyhraju a vyzkousim
Vždy opečená na pánvi :-)
klobásu opeču na pánvi, je výborná
Klobásu připravuji v troubě podlitou bílým vínem a trochou oleje,nevysuší se a je výtečná
Na vánoční stůl patří,klobásu stočíme do šneka a obalíme v trojobalu.Opečeme,výborná.
Opečeme na pánvi,snadné a výborné.
Buď smaženou v trojobalu, nebo pečenou. Dřív jsme vždy dostávali od známého doma vyrobenou, ta byla nejlepší.
Výborná + snadná příprava - co víc si přát.