DSC_0335.jpg (138 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 1 celé balení špaget (cca 400 g)
  • 1 šalotka
  • sůl a pepř
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 4 lžíce pesta z medvědího česneku
  • parmezán na posypání
  • kousek másla

Postup

Špagety uvařte podle návodu na obalu. Uvařené špagety sceďte a hrnek vody, ve které se vařily, nechejte stranou. Může se hodit do omáčky.

Máslo rozehřejte na pánvičce a osmahněte na něm nadrobno pokrájenou šalotku. Opékejte, dokud šalotka nezesklovatí.

Přidejte pesto, promíchejte a zalijte smetanou. Ochuťte pepřem a solí, ale jen trochu. Nejdříve ochutnejte. Pesto má dost výraznou chuť. 

Směs z pánve přidejte do mísy nebo hrnce s uvařenými a scezenými špagetami. Promíchejte a podle potřeby přilijte trochu vody, ve které se vařily špagety. Ale nepřehánějte to, aby špagety neplavaly v řídké omáčce.

Ihned podávejte, ozdobené snítkou petrželky, troškou pesta a posypané parmezánem.

PESTO Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU

Připravíte snadno rozmixováním listů medvědího česneku, slunečnicového oleje, trochy soli, špetky pepře. Podle chuti můžete přidat také vlašské ořechy, které se k medvědímu česneku skvěle hodí.

Dobrou chuť přeje Elly.

Jednoduché těstoviny pro každý den

Chřestové špagety

1.jpg (92 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Špagety s lesními houbami

3.jpg (75 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Těstovinový salát s tuňákem a olivami

4.jpg (84 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama