DSC_0568.jpg (149 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Kapustu známe spíš dušenou, jako přílohu k vepřovému masu. Nebo určitě znáte kapustové závitky plněné mletým masem.

Suroviny

  • 400 g špaget
  • 1/4 kapusty
  • 3 stroužky česneku
  • 100 g sýra Gran Moravia 
  • 4 lžíce olivového oleje 
  • 80 g vlašských ořechů
  • sůl
  • bílý pepř 

Na dokončení

  • slanina
  • polníček
  • klíčky podle chuti
  • mozzarella
  • pečená červená řepa

DSC_0567.jpg (158 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Postup

Kapustu omyjte, osušte a rozmixujte spolu se sýrem Gran Moravia, olejem, solí, pepřem, ořechy a česnekem. Vznikne krásně jemné pesto, které můžete uchovávat v lednici. Sůl a pepř dávkujte podle chuti. Sýr je celkem dost slaný, ale i přesto bude špetka soli potřeba.

Uvařte špagety a promíchejte s pestem.

A dál si je dolaďte podle sebe. Na fotce vidíte mix naklíčených semínek a luštěnin, dokřupava opečenou slaninu, polníček (ale super bude i rukola), natrhanou mozzarellu a plátky pečené červené řepy.

Jak na nejlepší pečenou červenou řepu?

6.jpg (89 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Jelení kýta s kapustičkami

9.jpg (117 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Pstruh s lískovými ořechy a růžičkovou kapustou

11.jpg (441 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama