Foto: Alena Kolaříková
Kapustu známe spíš dušenou, jako přílohu k vepřovému masu. Nebo určitě znáte kapustové závitky plněné mletým masem.
Suroviny
- 400 g špaget
- 1/4 kapusty
- 3 stroužky česneku
- 100 g sýra Gran Moravia
- 4 lžíce olivového oleje
- 80 g vlašských ořechů
- sůl
- bílý pepř
Na dokončení
- slanina
- polníček
- klíčky podle chuti
- mozzarella
- pečená červená řepa
Foto: Alena Kolaříková
Postup
Kapustu omyjte, osušte a rozmixujte spolu se sýrem Gran Moravia, olejem, solí, pepřem, ořechy a česnekem. Vznikne krásně jemné pesto, které můžete uchovávat v lednici. Sůl a pepř dávkujte podle chuti. Sýr je celkem dost slaný, ale i přesto bude špetka soli potřeba.
Uvařte špagety a promíchejte s pestem.
A dál si je dolaďte podle sebe. Na fotce vidíte mix naklíčených semínek a luštěnin, dokřupava opečenou slaninu, polníček (ale super bude i rukola), natrhanou mozzarellu a plátky pečené červené řepy.
Jak na nejlepší pečenou červenou řepu?
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Pstruh s lískovými ořechy a růžičkovou kapustou
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Dobré využití kapusty, určitě vyzkouším
.