Foto: Alena Kolaříková
Ital by s námi asi nesouhlasil, ale když už vám dojdou nápady, tak dětem klidně naservírujete špagety s mákem, cukrem a máslem... My jsme je připravili s křupavou mrkví, mladými výhonky a rybou opečenou na másle.
Suroviny
- 4 kousky rybího filé (ideální je treska)
- 400 g špaget
- 1 šalotka
- 4 jarní cibulky
- 2 mrkve (ideálně jedna žlutá a druhá oranžová)
- několik kousků růžičkové kapusty
- 100 ml smetany ke šlehání
- kousek másla nebo ghí
- sůl a pepř
- výhonky ředkvičky, řeřichy, kedlubny...podle chuti
Postup
Špagety dejte vařit do osolené vody. Mezitím si dejte do velké pánve na kousek másla nebo ghí opékat najemno nakrájenou šalotku, bílé kousky jarní cibulky na kolečka, mrkev na tenká kolečka a růžičkové kapusty nakrájené na tenké plátky. Ochuťte solí, pepřem, oblíbeným kořením nebo bylinkami. Opékejte 10 minut, než budou hotové špagety. Na další pánvi si opečte osolené a opepřené kousky rybího filé.
Hotové špagety dejte do velké pánve se zeleninou. Přidejte zelené části jarní cibulky nakrájené na kolečka a zhruba půl hrnku vody, ve které se vařily špagety. Promíchejte a prudce povařte. Vlijte smetanu a ještě 2 minutky na střední teplotu prohřejte.
Na talíři položte na špagety hotové rybí filé a posypejte čerstvými zelenými výhonky.
Dobrou chuť přeje Elly.
Foto: Alena Kolaříková
Foto: archiv redakce
Letní těstoviny s rajčaty a tuňákem
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Talíře se mi také nelíbí.
Na tom talíři jídlo vypadá jak už jednou použité, hlavně na tom prvním obrázku.
Nemůžu si pomoct, ale na těch hnusných zacákaných talířích vypadá každé jídlo tak strašně "lákavě", že by ho člověk nejradši seškrábnul do wc a ten talíř následně rozšlapal, aby už nemohl hyzdit svět.
Na focení jídla to fakt není nejlepší nádobí. Ano, asi je drahé a designové, autorka chce ukázat, že ho má, a že na to má, ale fuj. 