Foto: Rio Mare

Suroviny na 4 porce:

  • 2 balení tuňáka Rio Mare
  • v olivovém oleji (po 80 g)
  • 350 g špaget
  • 1 pórek
  • 2 žloutky a 1 celé vejce
  • 2 polévkové lžíce strouhaného parmazánu
  • 50 ml olivového oleje
  • snítka petrželky
  • sůl
  • pepř

Postup:

Přiveďte k varu osolenou vodu, přidejte špagety a vařte al dente.
Mezitím očistěte pórek a nakrájejte na tenké kroužky, osmahněte jej na trošce oleje, dokud nezezlátne, a osolte.
V misce rozšlehejte žloutky a jedno celé vejce s parmazánem, přidejte trochu vody a pokračujte ve šlehání, než bude konzistence připomínat krém.
Slijte vodu ze špaget a přidejte k nim směs vajíček s parmazánem. Dobře promíchejte. Přidejte pórek a tuňáka.
Posypte petrželkou a opepřete dle chuti.

Reklama