Mandle jsou skvělým zdrojem antioxidantů, které jsou známé pro svou pomoc při zpomalování procesu stárnutí a snížení rizika různých onemocnění. Vitamin E je nejdůležitější antioxidant v těle a mandle jsou jedním z jeho nejhodnotnějších zdrojů. Mandlové máslo pak také představuje výborný zdroj přírodní energie. Obsahuje vysoké množství rostlinných tuků, zejména nenasycených mastných kyselin a stejně jako ostatní ořechy je zdrojem bílkovin.
 
Využití mandlového másla je opravdu široké! Můžete ho mlsat samostatně na lžičce, přidat do těsta na pečení, do smoothie, do jogurtu nebo snídaňových kaší a müsli. Mandle jsou nejprve šetrně zbaveny slupky a poté pomalu mlety žulovými kameny. Výsledek je jemný smetanový krém, který se vám bude rozplývat na jazyku. Chutná sladce i bez jakéhokoliv sladidla.
 
Navíc neobsahuje laktózu, přidaný cukr ani žádná umělá sladidla, sůl či olej. Mandlová másla jsou vhodná i pro vegany.

Zasoutěžte si s námi o mandlový branšírovaný krém NATU a lyo mix (lyofilizované ovoce).
 
Soutěžní otázka: Co je to blanšírování?
 
a) způsob pěstování mandlí
b) typ přípravy ořechového krému
c) proces zbavení mandle své typické hnědé slupky
 
Nápovědu naleznete na NATU.cz, blízko mandlového krému.

Správnou odpověď napiště do komentáře nejpozději do pondělí 25. května do 23:59. Následně vybereme tři výherkyně. 

Zúčastnit se mohou pouze registrované čtenářky s kompletně vyplněnými osobními údaji. Registrovat se můžete zde.

Reklama