0a7119a2c4b28-obrazek.jpg

Losos obecný je u nás vůbec nejpopulárnější rybou. Denně se ho prodají doslova tuny. „Většinou jde o ryby z farem, které se nacházejí v Norsku. Velkou výhodou farmového chovu je to, že celý proces je kontrolován od jikry až po vylovenou rybu,“ vysvětluje Jan Šimon, brand manažer značky NOWACO, a doplňuje: „Známe tedy celou historii konkrétního šupináče, který se dostane k nám do Kralup, kde ho následně v jedné z nejmodernějších balíren čerstvých ryb ve střední Evropě zpracujeme.“  

Losos z norských fjordů  

c9c3817ae3b8e-obrazek.jpg

Chladné severské vody a vyvážená strava sehrává zásadní roli v tom, že maso lososa je bohaté na zdraví prospěšné omega-3 mastné kyseliny a bílkoviny. Což znamená, že si na rybě nejen pochutnáte, ale také svému tělu dodáte potřebné živiny.  

Čerstvý losos bez kostí 

A protože jsou Vánoce za dveřmi, klidně si v obchodě vyberte čerstvého lososa. „Při nákupu si můžete vybrat filety s kůží či bez kůže. Záleží na tom, jak se chystáte rybu připravovat. Já bych však doporučoval volit kousky s kůží, protože lososi mají vrstvu tuku mezi kůží a masem a ta je klíčová při grilování, pečení či smažení. Právě díky ní si ryba uchová šťavnatost,“ radí Jan Šimon.  

bef285f08e5fa-blobid0.jpg

Pokud dáte do košíku čerstvého lososa obecného od značky NOWACO, můžete si na svátky pochutnat na skvělé rybě a nemusíte se bát, že byste mezi zuby vybírali kosti. Filety jsou totiž bez nich a mají i kůži, takže při pečení na pánvi či v troubě se vám maso nepotrhá!   

65e6400d8b48f-348B8B13-D5E9-44AA-B198-A6D8341C9878-.jpg

TÉMATA:
NOWACO