Losos obecný je u nás vůbec nejpopulárnější rybou. Denně se ho prodají doslova tuny. „Většinou jde o ryby z farem, které se nacházejí v Norsku. Velkou výhodou farmového chovu je to, že celý proces je kontrolován od jikry až po vylovenou rybu,“ vysvětluje Jan Šimon, brand manažer značky NOWACO, a doplňuje: „Známe tedy celou historii konkrétního šupináče, který se dostane k nám do Kralup, kde ho následně v jedné z nejmodernějších balíren čerstvých ryb ve střední Evropě zpracujeme.“
Losos z norských fjordů
Chladné severské vody a vyvážená strava sehrává zásadní roli v tom, že maso lososa je bohaté na zdraví prospěšné omega-3 mastné kyseliny a bílkoviny. Což znamená, že si na rybě nejen pochutnáte, ale také svému tělu dodáte potřebné živiny.
Čerstvý losos bez kostí
A protože jsou Vánoce za dveřmi, klidně si v obchodě vyberte čerstvého lososa. „Při nákupu si můžete vybrat filety s kůží či bez kůže. Záleží na tom, jak se chystáte rybu připravovat. Já bych však doporučoval volit kousky s kůží, protože lososi mají vrstvu tuku mezi kůží a masem a ta je klíčová při grilování, pečení či smažení. Právě díky ní si ryba uchová šťavnatost,“ radí Jan Šimon.
Pokud dáte do košíku čerstvého lososa obecného od značky NOWACO, můžete si na svátky pochutnat na skvělé rybě a nemusíte se bát, že byste mezi zuby vybírali kosti. Filety jsou totiž bez nich a mají i kůži, takže při pečení na pánvi či v troubě se vám maso nepotrhá!
Nový komentář
Komentáře
Ani se nedivím. Ryby máme každý týden, ale kapra jen na vánoce. A ne kvůli tomu, že by byl moc drahý.