Dobrý den, prosím, prosím, poraďte mi!
Přítel přivede zítra domů na večeři svého šéfa, který má předepsanou bezlepkovou dietu. Já s tím nemám moc zkušenosti, našla jsem si sice něco na internetu, ale stejně bych potřebovala poradit nějaký vyzkoušený recept, aby to dobře vypadalo a udělalo to dojem! Šéf u nás bude večeřet prvně, tak je z toho ten můj celý nesvůj a chci mu to ulehčit co nejvíc...
Jáňa
Milá Jáňo,
tohle já vám neporadím, ale mám dojem, že v mase žádný lepek není.:) Já bych udělal flák masa na pánvi a bylo by. Chlebem bych se nezatěžoval, ale čtenářky vám určitě poradí něco akurátnějšího.:)
A co byste si počali se šéfem vy? Napište nám na adresu redakce@zena-in.cz!
Nový komentář
Komentáře
Muž i já máme návštěvy rádi. Vaření nebo chystání pohoštění mě baví. Ptám se vždycky, jestli někdo něco nejí a jídlo tomu přizpůsobím. Naprosto chápu Jáňu, že chce přichystat něco, co šéf může.
Doma moc nepobýváme a restaurací užijeme až moc. Je to paráda nikam se po večeři nepřemisťovat a sedět a kecat u vína, sýrů apod. třeba až do rána
gentiana: K čemu to? Vždycky se najde někdo, kdo uvaří dobře a rád.
Ty jo, já jsem barbar, já jsem na vaření rezignovala, maxinálně něco uvařím a poliju to olejem. Dokonce jsem si koupila bílkovinu v prášku, protože nějaké to zrní je doma furt, ale maso nekupuju, blbě se skladuje.
Asi bych se nad sebou měla zamyslet.
Vivian: Čtu složení, u všeho. Jsem tím tak trochu posedlá. Ale fakt je, že stejně použiju spíš normální zavařené maso.
ZUZU (19):
Meander: ve vepřový konzervě by mohla být mouka, ne? (Pokud je teda ještě řeč o bezlepkové dietě)... Člověk nikdy neví, z čeho je ta konzerva umíchaná...
Proč se mi to odeslalo bez textu?
cmelda: Pohanka se dá udělat hodně rychle. Smíchaná s cibulkou osmaženou na sádle a s vepřovoou konzervou (lepší je libové naložené vepřové, případně mleté) je to jídlo sice neestetické, ale mimořádně chutné.
cmelda:
Meander: tak to snad zvladnu
dekuji
cmelda: Budeš se smát
Jáhly nebo pohanku udělám podle návodu na pytlíku. Zvlášť na pánvi rozpustím máslo, v něm na jemno nakrájený česnek (krásně to voní) a případně trochu jarní cibulky, hodím na to listový špenát bez řapíků, lehounce podusím, lehounce osolím, smíchám dohromady - a je to.
Meander: jáhly nebo pohanka se špenátem a česnekem - to delas jak pls? jahly jsem jeste nepripravovala a docela me to zajima...
Vivian: Včera jsem pohankovou moukou zahušťovala i čočku.
Samík97: Omuva, přepsala jsem blbě název.
http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=5254
Moji tchánovci to měli "zařízeno" tak, že tchán si pozval domů kolegy z práce nebo nadřízené, aniž se zmínil tchyni (manželce) a když přitáhli, tak ona musela všeho nechat a jít je obskakovat, chystat pohoštění a obsluhovat...
Na mě by si tohle choť zkusil jednou
Meander: Prosím o doplnění mých vědomostí: Co jsou brambory dauphinese? Díky.
Odkdy se šéfové zvou domů na večeři? To je základní pravidlo: práci si netahám do baráku - proč nejdou chlapi někam sami do restaurace?!
Nyotaimori: co proč? já se nad nikým nepohoršuju, jen přesně z toho důvodu co píšeš ty ( každý to máme jinak) nechápu, proč pisatelku litovat
Manx: já se dřív dělala s předkrmem, polívkou, hlavním jídlem, zákusky a nejlíp ještě chlebíčky, ale naštěstí máme samé rozumné kamarády, kteří mají podobné chutě jako my. Na druhou stranu mám mužského, který by bez minimálně jednoho teplého a masového jídla denně nepřežil a navíc zavedené, že jednu neděli večeří jeho maminka a sestra s dítětem u nás, druhou my u nich, takže vyvařuju stejně, jen ne navíc pro návštěvy
Z_U_Z_U: já osobně vařím guláš, halušky a nebo opravdu naflákám spoustu kousíčků různých druhů masa na mísu,k tomu zeleninu, kotlík s olejem a obsluhuj se sami...nikdy si nikdo nestěžoval. tatrák taky, občas udělám nějakou "specialitu" - třeba gumbo, což je v podstatě taky guláš
trhákem je u nás maďarská kapustnica a domácí pivo
Meander: no vidíš, a já jsem si zrovna říkala "škoda, že bych nemohla udělat guláš, ten umím nejlíp"
Já ho teda nekořením hotovou směsí, ale dávám jíšku a knedlíky, což by nešlo. Noale když se to dá nahradit...