Milá redakce, prvně pozdravuji, a pak prosba...
Jindřich
To tedy ni ni ni - u nás v redakci se nechlastá! Punč Vám jistě některá z čtenářek ráda prozradí. Kromě toho zrovna zítra vyjde článek, jak připravit "babiččin punč".
Ukazuje se, že zábavy není nikdy dost, proto s námi buďte i odpoledne, kdy na Vás čeká překvapení.
Nezapomeňte, že s námi i dnes můžete vyhrát! Podrobnosti soutěže najdete možná ZDE!
I my to potřebujeme slyšet.
Která z vás umí lépe pochválit?
Nic než pochvaly nezveřejníme!
Hlavně v pohodě...
Nový komentář
Komentáře
catcat: tady je jeden, jestli je to to cos měla na mysli http://nase.rodina.cz/scripts/diskuse/prisp.asp?id=1517043
Manx: tak přeju dobrou chuť. Já teď jdu nakoupit (večeři pro rodinku), tak až se vrátim zmrzlá, taky si dopřeju
.... Jinak pimpongové jsou poslední záchrana, v normálním krámě se těžko shání
Manx:
jo to je přesně přiměřeně
K punči - stačí si v obchodě koupit pytlíček s kořením s názvem punč a tam je hned recept na alko i nealko.
JInak se připojuji - jak se dělá dobrý karamelový vaječňák?
Právě mi telefoovala dcera, že si polila světlou bundu červenám punčem
. Nevíte jak odstarnit, když to nemůže hned namočit?
monja: jak se dělá dobrý vaječňák - ten karamelový?
já se asi opiju! Jeden punč prosím!! A jsem grogy..
Tak já postupuju takhle.
Koupím láhev punče, do sklenice naliju přiměřené množství, přidám kolečko citronu a zaliju horkou vodou
. A taky je dobrý
Hm, tak nejvíc se mi líbí ten č. 1 od Januše
no to je paráda. Letos bych to mohla konečně zkusit...
Punč nesmí chybět na vánočním i novoročním stole. Tady jsou dva z mých oblíbených receptů. Snad zaujmou.
1. Punč s pomerančem: 1/2 l červeného vína, 1/2 l pomerančového džusu, 4 hvězdičky badyánu, 2-3 celé skořice, cukr, 1 čerstvý pomeranč.
Víno svaříme spolu s džusem a kořením, odstavíme a dle chuti přisladíme, doplníme plátky pomeranče s dobře omytou kůrou. Punč chutná ještě lépe, když džus nahradíme čerstvou pomerančovou šťávou.
2. Punč jablečný: 3 jablka, 1/2 l bílého vína, celá skořice, badyán, plátky citronu.
Jablka okrájíme, zbavíme jádřinců a rozkrájíme na menší kousky. Bílé víno svaříme s jablky, skořicí a badyánem. Na dno sklenice dáme ovoce (kompot), plátky citronu a zalijeme punčem.
Dobrou chuť.
Vánoční punč
50g rozinek, 1dl rumu, 1/4litru silného čaje, 1/4litru červeného vína, plátek citronu, skořici.
Pro 4 porce. Rozinky zalijeme rumem a necháme několik hodin máčet. Čaj, víno, citron a skořici zahřejeme k varu. Do sklenice rozdělíme rozinky s rumem, zalijeme punčem a podle chuti osladíme. Naléváme do čajových nebo punčových sklenic s kovovou objímkou (nejlépe předem nahřátých). Punč podáváme po jídle s přiloženou lžičkou.
INGREDIENCE: 1 lžíce rumu, 1 lžíce třešňovice, 2 lžíce pískového cukru, 2 dl bílého vína, 2 kompotované třešně, kolečko citrónu.
POSTUP PŘÍPRAVY: Rum smícháme s třešňovicí, s bílým vínem a s cukrem. Vše přivedeme ve vhodné nádobě až k bodu varu, horké pak nalijeme do poháru, přidáme třešeň a ozdobíme kolečkem citrónu. Ihned podáváme.