Ohřívala jsem nad parou ovocné knedlíky.
Voda se vyvařila, z knedlíků občas vytekla marmeláda, vše se přepeklo.
Zatím jsem zkusila Cif a klasickou drátěnku /drátěnou/. Něco málo se to hlo po Cifu - na okrajích, téměř vůbec po drátěnce. Je to můj nejoblíbenější a nejpoužívanější kastrol, takže radu, že jej mám vyhodit, prosím ne-e.
Slibuji, že nakonec napíšu, jak to dopadlo.
Dášule
Nový komentář
Komentáře
Milé přítelkyně, hrnec žije a bude žít věčně /nebo do dalších knedlíků/. Těžko říct, co pomohlo, využila jsem téměř vše. Vaše příspěvky pomohly a když nepomohly, většinou rozesmály. No a pro ty, které si myslí, že dávat hrnec na SOS je blbost:
1. Přečtěte si úvodní text k SOS. Ale neudělala jsem to z legrace.
2. Nemyslím si, že by se na SOS nenašly podobně, někdy i více stupidní případy.
3. Pro moje následovníky - ještě pomáhá TORO. Musím přiznat, že hodně.
Stejně všem děkuji jménem svým i hrnce.
Baronka z Kratihájů: Madam, to není připálená voda, ale vše, co vyteklo z těch knedlí, kdyby to bylo mastné, nebyl by to problém.
Teda holky,vy jste tady včera řádily! U některých příspěvků jsem se smála nahlas. Přiznávám,taky mám oblíbený 1 nůž a 1 prkénko, ale SOS bych kvůli nim nevysílala.
na připálené věci bývala Drana. Nevím, jestli se ještě vyrábí, ale byla celkem spolehlivá. Jinak bych zkusila prostředky na čištění pečících trub. Oškrabovat to mechanicky nožem nebo lžičkou bych neradila, to se tak akorát poškodí smalt, nebo z čeho to máš.
Ja som minule pripalila marmeladu, s dratenkou to neslo, tak po odmoceni niekolko hodin som to zoskrabla lyzicou. Silne prasky moc nepouzivaj, lebo znicis kastrol.
Adalia: Savo mi sežralo monterky proč by nesežralo hrnec, rozežranec jeden.
Adalia: savo na možná smaltovaný kastrol?
Zkus savo,nech to přes noc a kastrol bude jako novej.
Ježkovy voči, tvoje starosti na moji hlavu
Na ohřívání jsem expert, stihl jset to přesně, z ohřívaných knedlíků nad párou jsem vyrobil krásně dozlatova upečené buchty. Jenom škoda, že ten odpýskaný smalt v nich byl zespoda zapíchanej jak kdyby v tom hrnci bouchnul granát. Od té doby má u nás šanci jenom nerez a ten se dá umýt i šmirglem.
Despair:Myčoun je ten velkej?
Meander: Baronka z Kratihájů: Nyotaimori: budete se mi smat, ale ja jsem vezla krome sortek a trik i 1 varecku a nuz. Me oblibene...
Tanzánie: já minutku mám a minule se to taky stalo.To není o minutce.Když vaříš pětadvacet knedlí,tak se holt občas zapomeneš podívat,kolik tam té vody je.Já jsem si ale vzpomněla o něco dřív než Dášule,vydrhla jsem ho
.Jinak bych zkusila ten cif,nebo prdopeč.
nalij do hrnce vodu a vař a vař, mělo by to pomoct
Vytvořit si hluboký citový vztah ke kastrolu a pak ho nechat připálit, to dá práci
kemy: pardon: oprava: teď, nebude
tak teeď můžeš oblíbený kastrol používat na stříhání dětí a manžela a nebudu se alespoň trápit vedrem při vaření :0)
nevim, co jinýho poradit.
Tanzánie:
Dášule: hrnec nemá duši, pokud nepomůže odmočení vyhodila bych ho
Zaručeně pomůže teplá chromsírová směs. Ale bohužel možná i na kastrol
Mně se osvědčilo nasypat do hrnce trošku prášku do myčky,zalít 1cm vody a nechat pár minut povařit (nechat třeba ještě odstát).V 99% to pomůže.Ale nezapomenout na to (i to se mi stalo!!!)