Ahoj, mám k vám velikou prosbu. Před 2 měsíci jsem se vdala a bohužel, moje kuchařské umění je na nule. Největší problém mám odhadnout, kolik přidat do jídla při vaření soli.
Vím, že lépe je dávat míň soli, no jo, ale já to nikdy neodhadnu!
Jako teď! Připravuju pro manžela guláš (úplně poprvé) a teď ho ochutnávám, a brrr! Opět jsem jídlo šíleně přesolila!
Vůbec se to nedá jíst!!!
Prosím, můžete mi poradit, zda existuje nějaká možnost, že guláš ještě zachráním a manžel si pochutná na mém jídle? Manžel se vrátí domů asi kolem 16 hodiny.
Díky moc!
Nový komentář
Komentáře
Já mám opačný problém.Vždycky mám jídlo málo slané,až se mi zdá,že mi sůl nesolí
Jo, když tak přemýšlím, tak příště raději nesol vůbec, ať si osolí sám. Nebude to sice ono, ale nebude to přesolené.
Možná i nakrájet a uvařit v tom brambory? Ty by měly taky sůl vytáhnout.
yellow_pendulum:
rada nad zlato u prave presoleneho gulase.
Crash_override: freakon: no co, co? Chci znat vysledky.
Jasan: no ono dávat do hovězího guláše majoránku je taky diskutabilní. A když už teda ne škrob, tak určitě ne mouku, ale jíšku. A mimochodem brambory taky nejsou až zas takový zázrak.
vrabčáček: ježišmarjá, voda s hladkou moukou je přece na zahuštění a na sůl přece nemá žádný vliv
.To chceš, aby z toho měla omáčku?
borovsky: sadisto
Uz prisel z prace?
jak to tak čtu tak jsi asi použila sůl i nějaké to dochucovadlo.Příště používej buď dochucovadla nebo sůl nikdy oboje zároveň.Teď opravdu jedině brambory,ale vcelku a potom vyndat oni natáhnou sůl.Nebo jen odeber maso povař v trošce vody pokud je už taky slané a udělej nový základ s pomocí starého guláše.A to co ti zůstane nevyhazuj můžeš to nastavit (naředit na gulášovou polévku)
zkusila bych to naředit, a nebo přidat brambory ty to zaručeně odsolí (z vlastních zkušeností
)
Masox bych tam už nedávala, pokud použiješ to přesolené...víc toho tak zachráníš. Zbytek slaného dej na mrazák a vrazíš do příštího guláše
ale s tou bramborou jsem to taky slyšela...prý tu sůl do sebe natáhne,.
já bych to víc naředila a zahustila...bylo by víc omáčky
Naředit a pak tu šťávu odlít. Nic víc nevím.
Nebo to zkus zahustit trochou škrobu rozmíchaného ve vodě. Ten žere sůl. Ale dám Ti jednu dobrou radu, neukazuj hned na začátku manželství, co všechno umíš, nebo co jsi schopna se naučit. Budeš to muset dělat celý život. Tak trochu přibrzdi.
Udělej nový základ...cibule, špek...parika, mouka voda...vyber maso a trochu šťávy z toho prvního,a nastavuj to tím přesoleným, dokud nebudeš na jedlé variantě. Nezapomeň česnek a majoránku...
Já bych mu to naservírovala, jak to je. Třeba by se radši naučil vařit sám a já bych měla po starostech
Máti to tak udělala a bylo vyhráno
a ja ze jde o zivot.kdyz SOS
ale radim taky brambory
No a nebo nařeď guláš vodou - bude toho víc a bude-li řídký, zahusti ho troškou mouky.