Dobrý den,
mám velikou prosbu, neví někdo nějaký trik na blanžírované lískové ořechy? Mandle spaříte, ale u lískáčů nelze. Může mi někdo pomoc – a hlavně nějakým šetrným jednoduchým způsobem.
Děkuji předem.
Hezký den,
jithule
To vypadá, že to má něco společného s tou místností, které se říká kuchyně. Ne, tak ani v tomto to vám neporadím. Prosím vás, ženy-in, které v kuchyni vládnete pevnou rukou, poraďte naši čtenářce, jak na oříšky. Já tomu nerozumím, já dělám do včel. ;)
Nový komentář
Komentáře
Já jsem ze Severu a bohužel jsem na ty loupané nenarazila. Ale děkuji za všechny rady - pokusím se - díky moc
Já liskáče ne používám,moji přátelé jsou alegici.
Právě jsem taky potřebovala liskáče bez slupek.Jednoduše jsem je dala v misce do mikrovlky,nachvíli je nechala nahřát.Pak vysypala do utěrky a promnula.Sam
y se vysvlékly ze šlupek.
koukám,že to i de,sama o tomhle nevím nic
Já jsem si jak píšete blanšírované už koupila - jsou prostě bez té slupičky. Měli je u nás v obchodě.
Nevím,kde se čtenářka dočetla rady na blanšírované ořechy.Já znám ořechy loupané a pak pražené,jak to popisují jiné čtenářky.Blanšírované znám ovoce a to se spařuje,na př:Broskve,znamená zbavit kůže.
Koupit loupané
samozřejmě opražit, ale nedají se tak docela oloupat jako mandle.
Mandla spaříte a oloupáte ale lískáče neoloupáte ani kdyby jste jim tančila čardáš.Zkuste je spařit a nejsou k jídlu.
tak právě jsem naloupala 20 dkg mandlí a můžu říct, že je to pěkná dřina...
Dávám do trouby (stačí již vypnutá, ale ještě horká) nebo na pánev, pak promnu v ruce.
Nejlepší je nasypat oříšky na plech dát do trouby - musí se hlídat aby se nespálili a pak promnout v utěrce
Já to dělám stejně jako lebroka, ale pozor na spálení.
lebroka: Správně. Za jedna.
Lískáče neřeším, nevím, proč bych si měla přidělávat práci
Jedná se o zbavení slupičky u oříšků? Já si myslím, že se mají nasucho opražit na pánvi a potom promnout v utěrce. Slupky by se měly odrolit.
mamoch: jj, takhle to dělám
to fakt nevím, v životě jsem je neloupala, ani by mě to nenapadlo, lískáče jsou lískáče
Já si myslím ,že se loupat nemusí. A když je chceš mít mermomocí bílé, bez slupek, tak opražit, pak nasypat do utěrky, promnout a slupky vyfoukat.