
Milá Petro,
to opravdu netušíme. Podle posledního obrázku vypadá nemocná nebo spálená od sluníčka. Ptám se proto vás, čtenářek, tušíte, v čem je problém?
Potřebujete pomoc? Pište:
Prosím, poraďte mi, co potřebuje tato kytka. Bohužel ani nevím, jak se jmenuje. Prý by měla být nenáročná a vhodná do panelákových bytů. Ale opadává a opadává. Nerada bych ji zničila, dostala jsem ji jako dárek.
Milá Petro,
to opravdu netušíme. Podle posledního obrázku vypadá nemocná nebo spálená od sluníčka. Ptám se proto vás, čtenářek, tušíte, v čem je problém?
Potřebujete pomoc? Pište:
Proč se vyplatí přemýšlet o soběstačnosti ještě předtím, než bude pozdě? V pětatřiceti řešíme, kam na dovolenou. V padesáti, kdy bude možné zpomalit. A někdy kolem šedesátky se začneme dívat i dál – co když jednou přijdou zdravotní komplikace, co když nebudeme moct fungovat jako dřív?
IONIQ 6 N se odhalí na Festivalu rychlosti v Goodwoodu Značka Hyundai připravuje světovou premiéru netrpělivě očekávaného modelu IONIQ 6 N, která se uskuteční 10. července 2025 ve 13:30 českého času. Odpočet zahájilo odhalení některých vyspělých prvků pro sportovní jízdu, které z IONIQ 6 N dělají elektrický sportovní sedan nové generace.
Letní pečení: Nadýchaný jogurtový koláč s meruňkami Jogurtový koláč s krémovým tvarohem vám přípravou nezabere mnoho času. Během letních měsíců si ho můžete připravit v podstatě s jakýmkoliv druhem sezónního ovoce, které máte doma po ruce. My jsme sáhli po meruňkách a vyplatilo se… Chutnal božsky!
To nejlepší pro pleť: Must-have kosmetické novinky letošního léta Horké letní teploty, slunce a klimatizace pleť zmáhají, proto si od vás zaslouží tu nejlepší péči a ochranu. My pro vás proto vybrali hned čtyři kosmetické news, které nás v redakci okouzlily a jsme si téměř jisti, že z nich bude nadšená i vaše pleť. Důvod? Mají extrémně příjemnou texturu a top složení, které dodá vaší pleti přesně to, co v létě (a nejen v něm) nutně potřebuje…
Italská klasika v sezónním kabátě: zeleninové rizoto s celerem a rajčaty Italské, španělské, portugalské, srbské, nebo sázíte na klasiku z českých jídelen? Rizoto je pokrmem mnoha tváří a každý si ho rád dělá po svém. Tipů na jeho nové varianty ale není dle našeho názoru nikdy dost! Vyzkoušejte proto tuto odlehčenou verzi osvědčené italské klasiky s rýží Arborio a vývarem, doplněnou o celer, cherry rajčata a rukolu, spolu s vegetariánským řízkem Garden Gourmet, která vám zaručeně osvěží váš sezónní jídelníček.
Vyzkoušeno: Jogurtový dip s česnekem, bylinkami a citronem Pokud hledáte lehký, svěží a chutný základ pro domácí dip, bílý jogurt je skvělá volba. Oceníte ho nejen při letním grilování, ale i jako zdravější alternativu k majonéze nebo smetanovým omáčkám. My jsme tento dip vyzkoušeli na grilovací párty a použili jsme Hollandia Originál Selský bílý jogurt jako základ. A byla to velmi dobrá volba.
Vyzkoušeno: Chutná špenátovo-sýrová novinka od Garden Gourmet v podobě řízku vás bude bavit! Pokud rádi zařazujete do svého jídelníčku bezmasá jídla, pak vám doporučujeme vyzkoušet tento Špenátovo-sýrový řízek, který jsme měli v redakci možnost ochutnat. Je to skvělá varianta i pro vegetariány.
Jaká antikoncepce mi (ne)sedne? Každá žena má jiné potřeby, životní styl i plány do budoucna, proto by volba antikoncepce měla být vždy individuální. Všechny metody mají při správném užívání srovnatelnou účinnost, ale liší se v tom, co dalšího nabízejí kromě ochrany před otěhotněním a jaká s sebou nesou zdravotní rizika.
Seznamovací aplikace Mingly pomáhá najít lásku bez bariér Kristýna Mertlová, zkušená vztahová koučka a účastnice mentoringového programu Women in Tech, přišla s inovativním projektem Mingly – online seznamkou, která vytváří bezpečný prostor pro lidi se specifickými potřebami. Jejím cílem je bourat bariéry a pomáhat uživatelům najít a také udržet opravdové spojení v prostředí, kde jsou respektováni a chápáni.
Sprite v novém kabátku i příchuti. Pustili jsme se do testování Známá značka na český trh přináší novou recepturu své svěží klasiky, jež kombinuje chuť limetek a citronu. Nově nabízí i variantu Sprite ZERO. Jak nám chutnala?
Nový komentář
Komentáře
Jestli jsi ji přelila tak zkus na záchranu kytku z květináče vyklepat a dej jí na noviny a nech u tepla nějaký den, Kořeny vyschnou a zase bude dobře, nějaký list spadne, ale zase naroste. zalívej jen do misky tolik, že uvidíž vodu kterou jsi dolila kytka hned vsákla a DOST !!
ženy-in jste úžasné
moc Vám děkuji za spoustu rad. Po přečtení si připadám jako trdlo
... přesadím z menšího plastového květináče, osprchuji, budu zalévat do misky ...
jste moc hodné
Jinak je nejlepší se na ten list kouknout
taky je možnost houbové choroby na kořenech, ale toho se dá taky zbavit. Fleky na listech můžou být z více důvodů. Přeju hodně úspěchů v pěstování
Je to Schefflera - pokojová květina, snese sluníčko i polostín, sušší vzduch a NESMÍ být přelitá jinak se jí vytvoří tmavé fleky na listech co jsou na fotce.
Tmavé flíčky jsou otázkou estetiky, můžete je odstranit, sama obrazí, je to nezmar. Aby byla krásně vybarvená nesmí mít přímé sluníčko nebo úplné šero. Dá se zasřihávat aby zhoustla, přihnojovat začátkem jara čímkoliv na palmy(okrasné listem).
to je šeflera a rozhodně není nenáročná...koho znám tomu zašla...mě taky..začala opadávat a byl konec
nemáš jí moc na slunci? zkus jí pošoupnout kousek dál, ona moc světla nemusí
Mám ji taky, je to takový nezmar, stačí jí polostín,nic moc hnojení a zalít jednou za 10dní. V zimě i méně,nesmí se přelívat.Toto je jasné přelívání.
S toho si nic nedělej mě šeflera taky vždycky opadává, ale pak zas vyžene nové listy a když je moc vysoká tak jí uřízku a ona zas zhoustne a je pěkná
Je to HEPTAPLERUM teplota minimálně 15°, jasné světlo ale ne přímé slunce, střídmá zálivka, pravidelně rosit listy. to černání listů indikuje přelití
gerda: také se mi zdá, že je kytka přelitá. Listy, na nichž jsou hnědé skvrny takto reagují. Pro spoustu květin je lepší je nechat pořádně vyschnout a až poté zalít.
A ještě něco, pokud květinu zaliji a ona do půl hodiny nevypije obsah z misky, je lepší vodu vylít, než aby v ní dlouho stála a kořeny tak zahnívaly.
Je ta kytka v umělohmotném květináči, nebo to špatně vidím?
Rikina: jo, kytkám nerozumim, ale s něčim s tebou fakt musim souhlasit! ze všech obchodů, který navštěvuju, můžu "pochválit" jedině skate shopy. tam je většinou mladej kluk, kterej tý módě rozumí, zná prkna atd. jinak do jakýholkoli krámu přídu, tak na mě čumí, jako bych spadla z višně, když si dovolim na něco se zeptat, nebo snad nedej bůh, mluvit o něčem, co tam nevedou. většinou se mi dostane odpovědi, že to neexistuje apod. prodavačky sou většinou neochotný a eště o tom, co prodávaj nic neví..
Taky mi šeflera opadává,bylo mi řečeno, že má být v polostínu,ne na průvanu,nepřelévat,přes léto rosit a hnojit. Vyvarovat se snížené teploty v místnosti.Nemá ráda pod 12st.,pak taky ráda shodí listy.Na podzim mi vždy hodně opadá,nemám stálou teplotu na chobdbě,kde je umístěna.Je taky jedovatá,což jsem nevěděla - to až když mi ji ožužlávala kočka.V zimě omezit zálivku.
gerda: s lístkem v ruce v květinářství ? Takové květinářství neznám. Slečny prodavačky v květinářství kolikrát vůbec netuší, co prodávají, a je jim to navíc srdečně fuk. Fotka lístků je velmi nezřetelná, ale mohlo by to být od slunce, pokud je ta kytka na přímém světle u okna. Nebo je to nějaký parazit, svilušky, červci... nejjednodušší je kytku vyndat z květináče, osprchovat celou rostlinu i s kořínky. Starou zeminu vyhodit, přesadit do čisté, nové, dosud nepoužité zeminy. Zalévat spíš méně, ale rosit. Pak se uvidí
Připadá mi, že je květináč pro tak velkou rostlinu malý. Neschází jí živiny? Doporučuji přesadit a přihnojit.
mě jednou opadala skoro celá, ale to jsem jí asi 3 týdny nezalila
. Po zalití listy dorostly a od té doby v poho. Taky ale může být přelitá.
http://www.celysvet.cz/seflera.php
a není přelitá? Takhle reagují kytky na přebytek vody. Zeptej se raději s lístkem v ruce v květinářství, teď je fůra nových odrůd s různými nároky na stanoviště. Některé kytky slunce chtějí, některé nesnesou.
já ji mám v pokojíku v paneláku asi 2m od okna směrem na jih, jednou za týden zalévám a jsme OK
p.s. něco podobného jsme měli, když dítko aktivně zalévalo skoro každý den přímo do hlíny, teď zaléváme jen do misky