Holky prosím poraďte, jak na sníh do kremrolí, kremšnytů, indiánů.
Celá naše rodina je miluje a mně se ten zatracený sníh vždycky rozteče a není to ONO.
Dík Liba
Jak připravit správně náplň do kremrolí?.....
Holky prosím poraďte, jak na sníh do kremrolí, kremšnytů, indiánů.
Celá naše rodina je miluje a mně se ten zatracený sníh vždycky rozteče a není to ONO.
Dík Liba
Jak soutěž MasterChef ovlivnila život vítězi Romanu Stašovi? A bez které suroviny si vaření nedokáže představit? Jen málokdo by neznal vítěze 4. řady MasterChef Romana Stašu, který si získal sympatie diváků již v prvních kolech soutěže. Tento nadšený kuchař, který je původně trenérem a juniorským hokejistou, v následujícím rozhovoru odhaluje svůj největší gastronomický zážitek, ale také třeba jeho nejoblíbenější nápoj. Jakým dalším projektům se Roman Staša věnuje? A které suroviny jsou pro něj v kuchyni nezbytné?
Vzdělání na prvním místě: Seznamte se s projekty, které propojují mladé lidi se světem Každá nová generace s sebou nese potenciál inovovat a přinášet nové myšlenky. Vzdělání mladých lidí a jejich přístup k technologiím mohou vést ke vzniku nových technologických a společenských inovací, které budou jednoho dne utvářet naši budoucnost. Jak můžeme dnešní nadějné studenty co nejlépe nasměrovat? Dva zajímavé projekty, se kterými se do unikátního programu Women in Tech přihlásily dvě talentované podnikatelky, hledají právě na tuto otázku odpověď.
Před spaním se vyvarujte zmrzlině i těstovinám se sýrem. Mohou totiž vyvolat potíže a tím zároveň i nespavost Spánek je jednou z životně důležitých potřeb člověka, proto bychom se na něj měli zaměřit. A také se před spaním vyhnout konzumaci některých rizikových potravin. Které to jsou a co mohou způsobit?
Hygiena a ochrana zdraví je důležitá pro všechny: Dettol se znovu spojuje s Kapkou naděje Zdraví a čistota k sobě neodmyslitelně patří, proto se i letos značka Dettol spojuje s Nadačním fondem Kapka Naděje. Cíl je stále stejný – pomoci vážně nemocným lidem nejen v nemocnicích a šířit osvětu o důležitosti ochrany zdraví.
Vyzkoušeli jsme robotický vysavač Xiaomi Robot Vacuum S10+. Chytrý pomocník, který se vám bude hodit pro úklid Pokud si plánujete koupit robotický vysavač, pak se vám určitě bude hodit naše redakční zkušenost. Protože nás zajímá, jak pracují noví pomocníci domácnosti, rádi jsme vyzkoušeli robotický vysavač Xiaomi Robot Vacuum S10+. jak se nám s ním uklízelo? Myslíme, že naše spokojenost vás může inspirovat.
Projekty českých podnikatelek, díky kterým budete mít „self-care“ v malíku Kdy jste se naposledy uprostřed dne na chvilku zastavila a soustředila jen na sebe? Výzkumy potvrzují, že už pouhá pětiminutová meditace může mít na náš život velmi blahodárný dopad – a teď si představte, že byste se péči o sebe sama věnovala ještě o trochu víc?
Bolavé a oteklé nohy není dobré podceňovat. Křečové žíly mohou bez léčby a prevence vyústit až v trombózu Zpočátku není onemocnění vůbec nápadné. Jen vás tu a tam překvapí pocit těžkých, unavených nohou. Jenže to už je zaděláno na trápení, které v dospělosti postihne až 60 % žen a 30 % mužů. Naštěstí existuje účinná prevence i léčba.
Podzimní novinka značky KIA: SUV budoucnosti, které podněcuje uživatele přijmout za svůj přechod k elektromobilitě Nová EV9 má ambici sehrát ústřední roli v proměně značky Kia a způsobu, jakým lidé cestují. Pokud se zajímáte o novinky ze světa automobilů a elektromobilů, neměla by vám uniknout podzimní novinka, která vás určitě zaujme.
Jaké jsou grilovací trendy letošní sezóny? Vinná klobása, krkovička, mleté maso a tofu. Zajímavé recepty, které můžete vyzkoušet Pokud rádi grilujete, přinášíme vám inspiraci v podobě několika receptů, které se vám budou hodit! Ingredience můžete nakoupit v Kauflandu.
I onkologické pacientky si zaslouží cítit se silné a krásné. Pomozte jim společně s Pantene i vy Cítit se silně a krásně je ten nejlepší pocit. Mnohým z nás k tomuto pocitu dopomáhají také naše vlasy. Některá si je ráda barví podle nálady, jiná si s oblibou tvoří rozličné účesy. Většina z nás také o své vlasy pravidelně pečuje, aby vypadaly co nejlépe a byly zdravé a krásné. A když zrovna máme den, kdy vypadají zkrátka úžasně, cítíme se neporazitelné.
Nový komentář
Komentáře
Dost důležitá je teplota,všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu.
muminc: Ja taky trochu peču a baví mě to, ale to co jsem pravě viděla ...
Klobouk dolů, jsi fakt dost šikovná, týýý vádo, já jen zírám. Já mám za sebou panenku v bábovce, kočičku (naplocho stříkaný obrys krémem na piškot) a letos Červenou karkulku (jahodový čepeček)- dám vždycky svým dvěma
vybrat jaký chtějí společný dort - mají narozeniny měsíc od sebe. Jen na okraj - a to máš na všechno formy? A móóc prosím, prozraď mi recept na svůj krém - mě se skoro vždycky srazí ...
Harpie: díky za info
gerda: trdelníky jsem viděla dělat asi před měsícem v Plzni na náměstí... nejsem na sladký, ani moji chlapi ne, tak jsem to neochutnala, ale vypadaly pěkně...
gerda...teta byla letos na dovolené v Beskydech a přivezla nám trdelník, kterej tam pečou a prodávaj, nepeče se to sice nad ohněm - přece jen jako "velkovýroba" by to asi bylo náročný, ale je to dobrý:-))
muminc:
dortíky - to si je někdo dovolí rozkrojit a sníst? takovou krásu?
Pavla_b: jo, já jsem jednou v TV viděla, jak dělají originál Skalické trdelníky - slovenská specialita. Kynuté těsto navinuli na takové velké válečky, posypali ořechama a otáčeli tím nad ohněm. Po upečení se to sesunulo a krájelo na kroužky. Tohle se doma zvládne těžko, ale moc ráda bych to ochutnala.
Pavla_b: já vím, že je z jiného těsta, ale u babičky se tak říká i kremrolím...
houserop..trdelník je z jiného těsta než kremrole...princip navíjení těsta je stejný:-))
Kremzina: ve fotoalbech
- dej si tam muminc jako autora a má tam jen to s dorty. A jsou
Kde je to fotoalbum muminc:?????
muminc: náááádhera
Klobouk dolů
. Ty ozdoby děláš z marcipánu ? A kupuješ ho, nebo máš na něj taky receptík
?
Nemám ráda kremrole se sněhem, ale miluju je se šlehačkou. Kremroli vymazat nějakou kyselou marmeládou (jenom kousek) a naplnit šlehačkou se ztužovačem. Recept paní Dolejšové, kdo jednou ochutná, už bílkový sníh nechce...
Mmch. u babičky se kremrolím říká trdelník.
My jsme taky když jsem byla malá dělávali kremrole a pamatuju se, že jsme sníh šlehali v normálním ručním šlehači a pak do něj zašlehávali po kapkách svařenej cukr, kterej musel být tzv. na nit.
Brennesl:Jsou to opravdu moje výtvory.Nejsem sice vyučená cukrářka, mám strojnickou průmyslovku, ale toto je můj koníček, kterým se odreaguji od normálního života.
Stejně jako novinka-na 1 bílek 7 dkg cukru a šlehat ve vodní lázni,sníh se musí uvařit.Cukr krystal,z moučky by tekl.Stejným způsobem vařím celá vejce na nastavování máslového krému.
než bych se s tím prčila, objednám to u cukrářky
muminc: koukam na dortiky, NADHERA!!!
Pokud chceš, aby ti sníh pořádně držel, tak jej musíš uvařit. Na 1 bílek dávám 7 dkg krupicového nebo jemného krystalového cukru a šlehám ručním elektrickým šlehačem na nejmenší rychlosti. Má se sice dělat v páře, ale já jej šlehám přímo na plynovém sporáku v nerezovém silnostěnném hrnci, samozřejmě na nejmenší plotýnce a úplně stáhnutém plynu. Trvá to sice nějakou dobu, ale musí se opravdu vydržet až je sníh hodně hustý a teplý. Potom jej s hrncem dám do dřezu do studené vody, ještě chvíli šlehám a hned se musí plnit. Zatím se mi nestalo, že by se roztekl. Stejně dělám i vajíčka s cukrem do krému na řezy, dorty a pod. Jestli tě to zajímá, tak se podívej na fotoalba - muminc - dortíky. Tak ti přeji, aby se ti sníh podařil a dobrou chuť.
Nyotaimori: tohle se dětem těžko vysvětluje
, obzvlášť. když by se mohli vážit i s postelí a obezita nikde