Milé ženy-in, můj kamarád má potíž. Věřím, že mu fundovaně poradíte jako tenkrát mě s tím flekem!:)
Milé dámy.
Prosím poraďte. Dostal som nedávno horkovzdušnú trúbu a v návode neboli žiadne rady ako ju používať. Môžem v nej piecť rovnako ako v elektrickej či plynovej? Žijem sám a vo varení som celkom zbehlý, ale keďže mám byt s kuchynským kútom, nemal som doteraz rúru na pečenie, takže nemám moc skúseností. Richard mi prezradil, že mi snáď poradíte. Budem rád za každú praktickú radu.
Peter
P. S.: Nemôžem sa dočkat kedy si upečiem francúzsku paštétu podľa babkinho receptu... :-).
Nový komentář
Komentáře
Horkovzdusnou trobu pouzivam s uspechem uz 3 roky. Pece se v ni stejne jako v elektricke, podle navodu se vubec nemusi rozehrivat (to mi prijde divne, rozehrivam tak na 100 stupnu) a doba peceni je o neco kratsi nez v klasicke elektricke. Chce to vyzkouset
Drzim palce!
Landriel:
o 20°nižžší teplota než v elektrické
V receptech, co studuju třeba v Apetitu, se obecně udává teplota o 20 stupňů nižší než pro elektrickou, doba pečení by měla být stejná...
já asi ne
ať na to přijdeš sám,držím palečky
já se hlásím, předvedu, upeču atd:-))) jen nejsem mladá a hezká...
Najít návody na pečení na internetu nebo kuchařku mladou a hezkou k tomu
Bóbika, Tornado-Lou:
je jina nez plynova, ale strasne podobna elektricke, da se rici, ze kazda trouba pece jinak, hlavne kddyz je nova nebo stara
, chce si ji zkratka vyzkouset
arjev:
Je škoda, že jsi nenapsal typ horkovzdušné trouby, protože mají odlišné ovládání
.
A teď bez
,horkovzdušná trouba je velice podobná elektrické,má pomocný ventilátor,který vždy vypni při otevírání trouby.Také do ní nehleď jako žaba do kyšky,vyvalí se z ní pára.
Ve dvířkách je zabudované sklo,kterým se dívej,jak se peče.Může Ti to péci z jedné strany,tak pečení hlídej a případně plech otoč.Zásadně se hned nepouštěj do pečení několika plechů nejednou.Poprvé si zkus něco jednoduchého a nenáročného a otestuj si troubu.Pak si peč dobrůtky od babičky.
Buchty peču 170až200stupňů,maso 200až250st,piškotové těsto asi150stupňů.Troubu předehřívám dle druhu pečení.
Petře,k troubě si opatři ženu,která bude vědět co s ní.Budeš mít velkou výhodu pokud něco připálí.Nebudeš nešika a "trouba" Ty,ale Ona
,jdi na to od lesa.Hodně
při výběru rad přeje arjev
Mimochodem, já nikdy nepeču a nevařím podle teplot a časů. Pouze to beru jako orientační info a stejně to nakonec udělám podle oka a nikdy jsem s tím neměla žádné potíže.
Nejlepší bude, když to jednoduše udělá systémem pokus/omyl.... No, prostě to zkusí a uvidí...
v horkovzdušné se to peče rychleji než v elektrické či plynové..dle mých zkušeností
sežn návod podle výrobce
těžko poradit jaké kolečka a způsoby pečení poradit, když pečeš kuře tak ho ho taky nepečeš 1hodinu, ale až do doby co bude měkkoučké. každý recept je individuální je tam pouze přibližná doba pečení, u moučníků strkáš špejle, u masa se většinou píchá
tornado-lou: Jaouvaáááá!