so.jpg
Foto: Bonavita/Shutterstock

Ingredience:

1 balení sójových nudliček Bonavita

marináda:

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • špetka soli
  • koření dle chuti (náš tip: kari, chilli nebo pepř tří barev)

omáčka:

  • 1 cibule, oregano
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 0,5 dl zeleninového vývaru
  • 1,5 dl rajčatového pyré nebo uvařená čerstvá rajčata
  • 200 g mraženého hrášku s mrkví
  • špetka chilli

Postup:

Začněte tím, že sójové nudličky přelijete horkou vodou, necháte chvíli ustát, poté vodu vylejete. Teprve pak sójové nudličky vařte (cca 15–20 minut nebo dle návodu), ideálně v zeleninovém nálevu. Poté vývar slijte, vymačkejte z nudliček přebytečnou vodu a naložte je na pár hodin do marinády (olivový olej, pár kapek kvalitní sójové omáčky, špetka soli, koření dle chuti). Jakmile budou nudličky připravené k vaření, rozpalte na pánvi lžíci olivového oleje, přisypte na kostičky nakrájenou cibuli a orestujte. Přidejte mraženou zeleninu a znovu restujeme. Směs zalijte zeleninovým vývarem a nechte krátce podusit. Přidejte sójovou omáčku, chilli koření a vše promíchejte. Nyní přidejte okapané sójové nudličky, přilijte rajčatové pyré nebo čerstvá rajčata (ty je třeba ještě alespoň 15 minut povařit), oregano a nechejte za občasného promíchání probublávat. Do maximálně 10 minut se odpaří přebytečná voda a chutný pokrm je hotový.

Reklama