DSC_0255.jpg (120 KB)

Dnes si s námi připravte snídani pro dva. A kdo nemá dost času ráno, může si tuhle dobrotu připravit na večeři nebo svačinu. 

Suroviny

  • 4 plátky žitného chleba nebo proteinová bageta
  • 1 avokádo
  • 2 vejce
  • 200 g žampionů
  • několich cherry rajčat
  • krémové balzamiko 
  • žervé
  • kousek másla
  • zelená petrželová nať
  • tymián
  • sůl
  • pepř

DSC_0257.jpg (78 KB)

Postup

Nejprve si připravte žampiony. Jejich tepelná úprava trvá nejdéle. Žampiony nakrájejte na plátky. Ve velké pánvičce si zahřejte máslo a něj dejte opékat žampiony. Ochuťte je solí a pepřem, přidejte čerstvý tymián. Opékejte asi 10 až 15 minut, podle toho jak silné plátky žampionů jste nakrájeli. Můžete trochu podlít vodou a žampiony lehce podusit. Tuto vodu však nakonec nezapomeňte vyvařit, aby zůstaly jen žampiony bez omáčky. 

Připravte dvě sázená vejce.

Plátky chleba nebo bagety opečte v toastovači nebo na pánvi pěkně do křupava.

Rajčata překrojte na poloviny. Avokádo rozpulte, oloupejte a každou polovinu nakrájejte na tenké plátky.

Opečené pečivo namažte žervé. Naskládejte na něj plátky avokáda, žampiony, rajčata i vejce.

Celé toasty zakápněte krémovým balzamikem a ihned podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

Snídaňové tipy pro všechny

Tipy na skvělé snídaně

59ef23f508177DSC-0332.jpg (86 KB)

Křupavé toasty s hruškami a Nutellou

nutella.jpg (134 KB)

Snídejte výborné avokádo

DSC_0013.jpg (145 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, archiv redakce

Reklama