snidane.jpg (97 KB)

Foto: Gabriela Tauvinklová

Víkendy, kdy je více času než přes týden, máme většinou čas nachystat si snídaňového hody a snídani si užít. I přes týden však můžete vykouzlit pěkné obložené chleby, chutnou kaši nebo křupavé vafle. Stačí se připravit večer předem. 

Můžete si upéct domácí granolu, kterou ráno spolu s čerstvým ovocem přimícháte do bílého jogurtu. Křupavé vločky s ořechy, medem a kokosem chutnají dokonale a voní snad ještě lépe. Taková snídaně vás nakopne a dám vám energii na celé dopoledne.

Balí se také dobře na svačinu do práce nebo do školy.

Granola nejen na snídani

1.jpg (114 KB)

Foto: Jana Nováková

Den dopředu si můžete upéct také domácí toastový chleba. Když ho jednou vyzkoušíte, tak zjistíte, že není vůbec náročný na přípravu a jeho chuť mnohonásobně předčí chuť kupovaného pečiva. Můžete ho upéct z bílé i celozrnné mouky. My máme vyzkoušenou Pernerku, která je skvělá v obou variantách.

K toastovému chlebu potom vymyslíte na desítky různých kombinací. Obložte ho oblíbenými surovinami, přidejte hromadu zeleniny, vajíčko a pecka snídaně je na světě. Navíc za velice krátkou dobu. 

Přinášíme vám hned dva různé recepty:

Domácí toastový chleba

2.jpg (77 KB)

Foto: Alena Kolaříková

A když vám náhodou chleba zbyde a není už úplně v kondici, připravte si z něj na snídani francouzské toasty. 

Francouzské toasty

3.jpg (268 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Nebo trochu netradiční křupavé sladké toasty plněné Nutellou a hruškami

4.jpg (134 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Mezi suroviny, se kterými perfektně odstartujete nový den, je krásné zelené avokádo. Můžete jej nakrájet na plátky na domácí chléb, udělat z něj pomazánku nebo přimíchat do omelety. Skvěle funguje v kombinaci s vajíčkem. Pár nápadů najdete v článku...

Snídejte avokádo

5.jpg (145 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Populární jsou na snídaně i nejrůznější pomazánky. Opět si je připravíte den předem a před snídaní jen vyndáte z lednice a namažete na chleba nebo jiné pečivo.

Šunková pomazánka

6.jpg (78 KB)

Foto: Krásno

A na závěr sladká tečka. Ta nesmí chybět. Vafle nejen na snídani milují děti i dospělí. Výhodou je, že když je připravujete na snídani, můžete si klidně těsto připravit den předem a nechat ho odpočívat v lednici. Ráno jen zahřejte vaflovač a opékáte vafle. Ty si doplníte ovocem, jogurtem a snídáte.

Zamilované vafle

8.jpg (195 KB)

Foto: Alena Kolaříková