Šnečkové jahodové koláčky

Suroviny

Na těsto:
500 g hladké mouky
1 lžíce cukru
1 lžička soli
1 vrchovatá lžička instantního droždí
2 žloutky
100 g másla
200 ml mléka
2 lžíce zakysané smetany

Na náplň:
100 g změklého másla
vanilkový cukr
lžíce medu
asi hrnek cukru krupice
jahody (dá se použít určitě jakékoli sezonní ovoce, skvělé budou určitě broskve)

Postup

Klasicky zpracujeme kynuté těsto. Po vykynutí rozválíme na obdélník, který potřeme náplní (smícháme spolu máslo, cukry a med) a poklademe nakrájenýma jahodama.
Svineme jako závin a nakrájíme na kolečka. Tato dávka mi vyšla na formu na 12 mufinů a ještě na 6 dalších kousků, které jsem pekla na plechu.
Formu vymažeme nebo vyložíme papírovými košíčky. Mně zbylo ještě hodně náplně (udělala jsem jí víc, než uvádím v návodu), tak jsem ji ještě rozdělila do každé mističky.
Upečeme v troubě dozlatova. Doporučuju vložit do trouby ještě plech. Šťáva z jahod může začít vytékat a pak se nepříjemně připaluje v troubě.

Dobrou chuť přeje Beaute - beaute.blog.cz

Reklama