DSC_1063.jpg (121 KB)

Základní surovinou na dnešní sendviče jsou pečené krůtí krky. Ty koupíte u řezníka doslova za pár korun. Dáte je péct, maso oberete a můžete použít nejen na sendviče. Výborné bude také s těstovinami, bramborami, noky. 

Dnešní recept je na čtyři sendviče.

Suroviny

  • 8 krůtích krků
  • 2 šalotky
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř

na sendvič dále potřebujete

  • 8 plátků toastového chleba
  • cherry rajčata
  • polníček
  • majonéza
  • krémové balzamiko
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup

Krůtí krky osolte a opepřete. Dejte do pekáčku a obložte nahrubo nakrájenou šalotkou a česnekem.

DSC_1040.jpg (113 KB)

Dejte péct do trouby vyhřáté na 150 °C a pečte doměkka. Záleží jak velké krky máte, ale většinou je doba pečení okolo hodiny, hodiny a půl.

Náš tip: Upečte si krků více, maso oberte a dejte do mrazáku. Můžete ho použít na další obědy.

Obrané maso použijte na sendviče.

Toastový chléb opečte dokřupava. Můžete použít  buď toastovač nebo všechny společně opečte v troubě, která zůstala vyhřátá po pečení krků.

DSC_1065.jpg (132 KB)

Připravte si polníček. Ten dejte do misky, zakápněte trochou oleje, osolte, opepřete a přidejte trochu krémového balzamika. Promíchejte.

Opečený toastový chléb namažte majonézou. Kdo chce, může si majonézu libovolně ochutit. Výborná je s kapkou kečupu a trochou sladké papriky. Milovníci ostrých chutí můžou přidat chilli. Skvělá majonéza také vznikne, když si ke krůtím krkům dáte péct celou hlavičku česneku, neloupanou! Po upečení z ní vyškrábnete měkký upečený česnek a přimícháte do základní majonézy. Dochutíte trochou soli a pepře, můžete lehce zakápnout balzamikem.

Na majonézu dejte trhané maso, i s cibulí a česnekem. Přikryjte vrchním toastovým chlebem. Nahoru dejte polníček, nakrájená cherry rajčata a zakápněte krémovým balzamikem.

Ihned podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

V hlavní roli: Trhané maso

Domácí burger s trhaným kachním masem

burger4.jpg (156 KB)

Trhané krůtí maso s letním salátem

trhanekruti.jpg (300 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

TÉMATA:
MASO SALÁT SENDVIČ