Základní surovinou na dnešní sendviče jsou pečené krůtí krky. Ty koupíte u řezníka doslova za pár korun. Dáte je péct, maso oberete a můžete použít nejen na sendviče. Výborné bude také s těstovinami, bramborami, noky.
Dnešní recept je na čtyři sendviče.
Suroviny
- 8 krůtích krků
- 2 šalotky
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
na sendvič dále potřebujete
- 8 plátků toastového chleba
- cherry rajčata
- polníček
- majonéza
- krémové balzamiko
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
Krůtí krky osolte a opepřete. Dejte do pekáčku a obložte nahrubo nakrájenou šalotkou a česnekem.
Dejte péct do trouby vyhřáté na 150 °C a pečte doměkka. Záleží jak velké krky máte, ale většinou je doba pečení okolo hodiny, hodiny a půl.
Náš tip: Upečte si krků více, maso oberte a dejte do mrazáku. Můžete ho použít na další obědy.
Obrané maso použijte na sendviče.
Toastový chléb opečte dokřupava. Můžete použít buď toastovač nebo všechny společně opečte v troubě, která zůstala vyhřátá po pečení krků.
Připravte si polníček. Ten dejte do misky, zakápněte trochou oleje, osolte, opepřete a přidejte trochu krémového balzamika. Promíchejte.
Opečený toastový chléb namažte majonézou. Kdo chce, může si majonézu libovolně ochutit. Výborná je s kapkou kečupu a trochou sladké papriky. Milovníci ostrých chutí můžou přidat chilli. Skvělá majonéza také vznikne, když si ke krůtím krkům dáte péct celou hlavičku česneku, neloupanou! Po upečení z ní vyškrábnete měkký upečený česnek a přimícháte do základní majonézy. Dochutíte trochou soli a pepře, můžete lehce zakápnout balzamikem.
Na majonézu dejte trhané maso, i s cibulí a česnekem. Přikryjte vrchním toastovým chlebem. Nahoru dejte polníček, nakrájená cherry rajčata a zakápněte krémovým balzamikem.
Ihned podávejte.
Dobrou chuť přeje Elly.
V hlavní roli: Trhané maso
Domácí burger s trhaným kachním masem
Trhané krůtí maso s letním salátem
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
8 krůtích krků na 4 sendviče???? Vždyť jsou obrovské. Mně bohatě stačí jeden a jím to pak tři dny Souhlasím s tím, že jde o velice dobré a jemné maso. A samozřejmě kvalitní a zdravé.
trhané maso nejlíp připravuje můj