salat.jpg (112 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 250 g čerstvého baby špenátu
  • 150 g čerstvých jahod
  • 200 g čerstvého salátového sýra

na zálivku

  • 4 lžíce extra virgine olivového oleje
  • 1 lžička medu
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce mletého máku
  • podle chuti sůl
  • špetka čerstvě mletého bílého pepře

Postup

Nejprve si připravte zálivku. Všechny suroviny společně prošlehejte. Nechejte chvilku odstát.

Jahody nakrájejte na kousky a spolu se špenátem dejte do velké salátové mísy. Čerstvý sýr nakrájejte na kostičky a přidejte do mísy. Opatrně promíchejte, přilijte zálivku a znova promíchejte. Nechejte pět minut odležet a ihned podávejte.

Salát je perfektní lehká večeře, ale také výborná příloha ke grilování.

Dobrou chuť přeje Elly.

Ředkvičky, perfektní nejen na salát

22.jpg (111 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Salát Coleslaw trochu jinak

23.png (890 KB)

Foto: archiv redakce

Reklama