DSC_0045.jpg (96 KB)

U nás dnes vařila dvanáctiletá Tony a šlo jí to na jedničku. Kuskusový salát je totiž velice snadný. Můžete do něj použít maso, ale nemusíte. Je výborný i se zeleninou, vajíčkem nebo zkuste třeba konzervu tuňáka. My jsme použily pomalu pečené krůtí maso, které nám zbylo od oběda. Jak na něj, najdete v receptech na konci článku.

Zeleninu si vyberte podle své chuti a sezony. Teď na jaře můžete přidat i medvědí česnek.

DSC_0053.jpg (120 KB)

Suroviny

  • 200 – 250 g kuskusu Menu Gold
  • 300 g pomalu pečeného krůtího masa
  • sůl
  • černý pepř
  • 8 ředkviček
  • 1 salátovou okurku
  • 300 g cherry rajčat
  • 1 papriku
  • 4 vejce

Postup

Kuskus uvařte podle návodu na obalu. Je to snadné. Nasypejte ho do hrnce s poklicí a zalijte vroucí vodou, v poměru 2:3. Osolte, promíchejte a přikryjte poklicí. Nechejte stát, dokud kuskus nevstřebá všechnu vodu a není měkký. Trvá to asi 7 minut.

Hotový kuskus promíchejte a nechejte vychladnout.

DSC_0050.jpg (113 KB)

Upečené krůtí maso natrhejte nebo nakrájejte na kousky. Vajíčku uvařte tak, jak máte rádi. Natvrdo nebo na hniličko, případně si připravte ztracené vejce.

Zeleninu omyjte, osušte a nakrájejte na kousky. Promíchejte s masem a vychladlým kuskusem. Ochuťte solí a pepřem. Můžete přidat i trochu šťávy z pečení krůtího masa.

Na talíři ozdobte rozkrojeným vajíčkem.

Dobrou chuť přeje Elly.

Recepty, které se vám můžou hodit

Pomalu pečená krůtí prsa

kruti.jpg (80 KB)

Šmakoun se salátem z teplé cukety a klíčků

smakoun.jpg (147 KB)

Salát coleslaw s kuřecími řízky

DSC_0061.jpg (114 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Uložit

Uložit

Reklama